Meme (Göğüs) Büyütme Ameliyatı Nedir? 

Yetişkin Sağlığı
İnsanların kendi vücutları ile barışık olması şarttır. Ancak, herkes bu konuda şanslı değildir. Bilhassa kadınlar çok daha güzel bir vücuda sahip olmak isterler. Bu noktada, meme büyütme ameliyatına g...
EMOJİLE

İnsanların kendi vücutları ile barışık olması şarttır. Ancak, herkes bu konuda şanslı değildir. Bilhassa kadınlar çok daha güzel bir vücuda sahip olmak isterler. Bu noktada, meme büyütme ameliyatına gereksinim duyulur.

Meme büyütme ameliyatı; meme boyutlarından memnun olmayan kadınların başvurduğu bir operasyondur. Adından da anlaşılacağı üzere meme boyutlarını arttırmak isteyenler için ideal bir seçenektir. Ayrıca, meme büyütme ameliyatı; estetik kaygılar dışında farklı sebeplerle de yapılabilir. Emzirme veya kilo verme sonrasında sarkan ve hacmini yitiren memelerinin toparlanmasını isteyen kadınlar bu operasyona başvururlar. Bunun yanı sıra, göğüs duvarı anomalisinden dolayı meme yapısı olması gerektiği gibi gelişmeyen kadınların da meme büyütme ameliyatına başvurdukları bilinir. Son olarak, cinsiyet değiştirme sürecinde de meme oluşturmak adına protezle meme büyütme operasyonlarına başvurulabilir.

Meme Büyütme Ameliyatı Nedir?

Meme boyutlarından memnun olmayan kadınların başvurduğu meme büyütme ameliyatı; mevcut meme hacminin meme dokusu altına protez yerleştirilmesi sayesinde olduğundan daha büyük hale getirilmesi olarak tanımlanabilir. Meme büyütme ameliyatı sayesinde birçok problem ortadan kaldırılabilir. Meme boyutunun arttırılmasının yanı sıra sarkıklık ve gevşeklik gibi sorunlara da en iyi şekilde çözüm bulunur. Meme dokusunun toparlanması; bu ameliyatın belirgin bir özelliğidir.

Meme büyütme ameliyatı hakkında en çok merak edilen hususlardan birisi de meme büyüklüğüdür. Bu noktada, meme büyüklüğüne hasta ve doktorun karşılıklı görüş alışverişleri sonucunda karar verildiğini söylemeliyiz. Meme büyüklüğüne karar verilirken birtakım hususların göz önünde bulundurulması şarttır. Meme tabanı ebatları, göğüs duvarı özellikleri, meme dokusunun kalınlığı, memenin göğüs duvarındaki yerleşimi, memeler arasındaki asimetri gibi faktörler göz önünde bulundurulmalıdır. Bu faktörler üzerinde çeşitli ölçümler yapılarak meme büyüklüğüne karar verilir.

Tıbbın ve teknolojinin gelişmesi; meme büyütme ameliyatlarının da çok daha iyi şartlar altında yapılmasını sağlar. Yüzlerce değişik boyutlara sahip protez vardır. Ancak, protez şekli ve boyutları belirlenirken hastanın motivasyonu dikkate alınır. Hastanın istediği değişim oranı önemlidir. Bazı kişiler; yalnızca partnerlerinin fark edebileceği bir değişimden yana seçim yaparlar. Bazıları ise değişen meme boyutlarının herkes tarafından fark edilmesini isterler. Ancak, meme boyutunun belirlenmesi sırasında gerçekçi bir tavır takınılmalıdır. Buna ek olarak, estetik açıdan uygun sınırlar dahilinde hareket edilmelidir.

Meme Büyütme Ameliyatı Teknikleri Nelerdir?

Meme büyütme ameliyatı sırasında ilk olarak meme protezinin koyulacağı kesi seçilir. Bu kesi sayesinde meme protezinin koyulacağı cerrahi cep oluşturulur. Hazırlanan cebe en uygun olacak protez dikkatli bir çalışmanın sonucunda belirlenmelidir. Meme büyütme operasyonunun son kısmında meme protezi birtakım cerrahi yöntemlerle hazırlanan cebe yerleştirilir.

Meme büyütme ameliyatı sırasında birçok farklı teknik kullanılır. Hasta ve doktorun aldığı meme boyutu kararı dikkate alınır. Operasyon sırasında en çok meme alt kısmının göğüs kafesine kavuştuğu bölgenin biraz üzeri tercih edilir. Bu nokta; birçok açıdan avantajlıdır. Kişi ayakta dururken operasyon izi görünmez. Ayrıca, operasyonun ardından meydana gelen kanama rahatlıkla kontrol edilebilir. Ameliyat sahasının en iyi şekilde gözlemlendiği nokta olmasından mütevellit birçok cerrah tarafından tercih edilir.

Meme büyütme operasyonu sırasında meme ucu çevresindeki koyu renkli derinin alt sınırı da tercih edilebilir. Son olarak, koltuk altı da ameliyat için tercih edilen bir diğer bölge olarak bilinir. Bir başka deyişle, ortaya farklı tekniklerin çıktığını söylemek mümkündür.

Birçok kişinin aklında estetik amaçlı meme büyütme operasyonlarında yağ enjeksiyonu tercih edilir mi sorusu yer alır. Yağ enjeksiyonunun tercih edilmemesinin birden çok sebebi vardır. Bu operasyona genellikle genç kadınlar başvurur. Bu noktada, yağ enjeksiyonunun uygulandığı hallerde ilerleyen yaşlarda ortaya meme kanseri riski çıkabilir. Bunun yanı sıra, normal kilodaki bir kadından her iki memenin boyutunu büyütecek kadar yağ alınması mümkün olmayabilir. Son olarak, yağ enjeksiyonunun kullanıldığı hallerde proteze kıyasla daha başarısız sonuçlar alınır.

Meme Büyütme Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Meme büyütme ameliyatı geçiren hastaların dikkat etmesi gereken birtakım hususlar vardır. Her şeyden önce, ameliyatın ardından zannedildiği gibi bir ağrının oluşmayacağını söylemek gerekir. Yalnızca hafif bir gerginlikten bahsedilebilir. Ameliyatın ardından göğüslerin boyut değişimi hemen fark edilir. Ayrıca, operasyondan dört saat sonra sıvı gıda alımına başlanabilir. Kendisini iyi hisseden hastalar; ameliyattan altı saat sonra kahvaltı yapabilirler. Bunun yanı sıra, operasyondan bir gün sonra istenilen her şey yenilip içilebilir.

Meme büyütme ameliyatı sonrası en çok bir gün hastanede kalınır. Hatta, ameliyatı sabah saatlerinde yapılan hastaların aynı gün taburcu olması söz konusudur. Her cerrahi operasyon gibi meme büyütme ameliyatının ardından da birtakım ağrılarla karşılaşılabilir. Bu noktada, ağrı kesici alındığı takdirde herhangi bir ağrı kalmaz. Ayrıca, meme büyütme ameliyatı sonrası doktor tarafından verilen ilaçlar eksiksiz bir şekilde kullanılmalıdır.

Meme büyütme operasyonunun ertesinde bilhassa ilk günlerde ödeme, gerginliğe ve birtakım renk değişikliklerine rastlanabilir. Hasta; operasyon sonrasında bir süre dinlenmelidir. En geç yedi gün içerisinde bu sorunların ortadan kalkacağını ve hastanın normale döneceğini ifade etmek gerekir. Ayrıca, göğüste hassasiyet, kaşıntı, gerginlik ve hissizlik meydana gelebilir. Bunun yanı sıra, hasta; kollarını yukarı kaldırmakta da zorlanabilir. Ağır kaldırmak veya bir şeyleri itmek; kesinlikle kaçınılması gereken eylemler arasında yer alır. Son olarak, hasta; operasyondan üç veya dört gün sonra duş almaya başlayabilir.