Çay ve nar kanserine iyi geliyor!

Yetişkin Sağlığı
Kanser vakalarının arttığı son yıllarda cilt kanserinin görülme oranında da gözle görülür bir artış yaşanıyor. Bu hafta sizlere, cilt kanserinin oluşmasını engelleyen bitkilerden bahsedeceğim:  C...
EMOJİLE

Kanser vakalarının arttığı son yıllarda cilt kanserinin görülme oranında da gözle görülür bir artış yaşanıyor. Bu hafta sizlere, cilt kanserinin oluşmasını engelleyen bitkilerden bahsedeceğim: 

Cilt kanseriyle savaşta en önemli görevlerden biri, resveratrollere düşüyor.

Uzun ömür genleri olarak da adlandırılan resveratroller; stres, enfeksiyon ya da güçlü UV radyasyona tepki olarak, bitkiler tarafından üretilen antimikrobiyal bir maddedir. Yıllardan beri süregelen çalışmalar; resveratrollerin ağızdan alındığında genleri aktive ederek, sağlıklı bir ömür oluşturabileceğini ortaya koymuştur.

Bu güçlü antioksidan son yıllarda, antiaging özelliği nedeniyle yoğun ilgi görmeye başladı. Resveratroller, iki farklı seviyede güçlü antioksidan etki gösterirler. Bunlardan birincisi; mevcut radikallerin temizlenmesi, ikincisi ise serbest radikallerin oluşumunu engellemesidir. 

Antioksidan açısından zengin olan bir başka madde de Idebone’dur. Idebone; çevresel hasarlara karşı cildi korur, ince çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltır, cildi nemlendirir ve cilt dokusunda yumuşama sağlar.

Yapılan çalışmalar; resveratrollerin, Idebone’dan 17 kat daha fazla antioksidan içerdiğini ve daha faydalı olduğunu göstermiştir. 

Resveratroller, güçlü antioksidan özelliği ile birlikte, cilt yaşlanmasına yol açan serbest radikallerin zararlı etkileri ile mücadele de ederler. 

Ayrıca resveratroller; cildi, zararlı enzimlerden korur ve sağlıklı kolajen oluşmasında, fibroblastların fonksiyonlarının iyileştirilmesinde, sağlıklı hücre çoğalmasında ve aynı zamanda kolajen sentezini uyarmada da etkilidirler. Bu maddeler; meme, akciğer, karaciğer, pankreas gibi kanserlere karşı da faydalıdır 

Çay; kateşin barındırır ve güçlü antioksidan içerir. Taze, fermente edilmemiş çay yapraklarından üretilen yeşil çay, önemli miktarda kateşin barındırır. Tüm kateşinler; güçlü ve E, C vitaminine göre 50 kat daha fazla antioksidan kapasitesine sahiptir. Bu güçlü antioksidan; koruyucu gücü ile UV ışınlarına maruz kalmaya ve DNA hasarına karşı cildi korur. 

White tea, yani beyaz çay; tomurcuk ve genç bitki yapraklarının kurutulmasıyla elde edilir. Çok az oksidasyona uğradıkları için, beyaz çay polifenolleri çok yüksek bir konsantrasyon içerir. 

Çay özleri, yeni kolajen oluşumunda C vitamini aktivitesine sahiptir. Ayrıca cilt tonu ve yapısını geliştirmede faydalıdır. 

C vitamini etkisine sahip olan çay, aynı zamanda güçlü bir serbest radikal özelliğine sahiptir. Parlak bir cilde sahip olunmasına yardımcı olur. 

Kırmızı çayın içinde bulunan Chrysoriol Rooibos maddesi bir başka önemli polifenoldir. Bu bileşik, güçlü antioksidan kapasitesi özelliği nedeniyle cilt yaşlanmasına da engel olur. 

Nar, cilt için son derece güçlü bir antioksidandır, yaşlanmayla savaşır.

Nar da tıpkı çay gibi pek çok hastalığa şifa oluyor. Narın bilinen faydaları şunlardır: 

Nar; potasyum ve demir minerali ile C vitamini açısından çok zengin bir meyvedir. 

Bu meyve; B1, B2 vitaminleri ile kalsiyum ve fosfor minerallerini de içerir. Bu açıdan cilt için son derece güçlü bir antioksidandır. 

Nar; DNA hasarına karşı cildi korur, erken yaşlanmayla savaşır. 

Nar, mide iltihabı ve ağız yarası için de faydalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. 

Nar; kanser hücrelerinin gelişmesine engel olarak, başta cilt ve prostat kanseri olmak üzere, meme kanseri ve mide kanseri gibi kanser türlerine karşı vücudu korur. 

Nar; kandaki kolesterol oranını ve tansiyonu düşürür. Damar sertliğini önler ve damarları açar. Bu özellikleriyle kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. 

Kandaki şeker seviyesini de dengeleyen nar; şeker hastalarına iyi gelir. 

Nar; cilt sağlığı için de faydalıdır. Lokal kullanımlarda nar ekstresinin, basal cell cilt kanserlerinde küçülme sağladığını gösteren çalışmalar da mevcuttur. 

Ayrıca nar suyu sesi açar.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107