Balık yağı zekayı artırıyor mu?

Yetişkin Sağlığı
Psikolojide hafıza, bir organizmanın bilgiyi depolama, saklama ve sonrasında geri çağırma yeteneği olarak tanımlanmıştır. Zeka ise iyi akıl yürütme, iyi hüküm verme, kendini aşma kapasitesi ve edinile...
EMOJİLE

Psikolojide hafıza, bir organizmanın bilgiyi depolama, saklama ve sonrasında geri çağırma yeteneği olarak tanımlanmıştır. Zeka ise iyi akıl yürütme, iyi hüküm verme, kendini aşma kapasitesi ve edinilen bilgilerden faydalanarak sorunları halletme yeteneğidir.

Orzaks Genel Müdürü Yunus Emre Alimoğlu “ Zihinsel fonksiyonların geliştirilmesi konusunda omega-3’lerin olumlu etkilerinden söz edebiliriz. Omega-3 yağ asitlerinden EPA ve DHA; nöronlar arası iletişimi kolaylaştırarak öğrenmeyi ve dolaylısıyla hafızayı güçlendirmeye yardımcı olduğu bilimsel olarak da gösterilmiştir” dedi.

Alimoğlu, özellikle Oxford Üniversitenin Omega-3’lerin ilkokul öğrencilerinde öğrenme kapasitelerinin gelişimi ile ilgili yapmış olduğu çalışmanın sonuçları çok çarpıcıdır. Zeki bir toplum için takviye şart. Keza EPA ve DHA yağ asidini vücut kendisi üretemez, dışardan takviye edilmesi gerekir” açıklamasında bulundu.

Her balık yağı aynı değildir!

Alimolu, “Batılı ülkelerde omega-3 ler her yaş aralığında insan için çok yaygın kullanılan bir takviye. Ülkemizde de tüketimi giderek artıyor. Fakat kaliteli omega-3 kaynağı için dikkat edilmesi gereken önemli hususlar var. Yapılan araştırmalar her omega-3’ün aynı olmadığını, içerisinde bulundurması gereken EPA ve DHA değerleri arasında 10 kata kadar farklılıklar olduğunu ortaya koyuyor.

Ayrıca yediğimiz balık ya da balıktan elde edilen gıda takviyelerinin ağır metalleri barındırması vücutta istenmeyen birikmelere neden olabiliyor. Reklamlarla da kafası karışmış birçok insan bulunuyor” dedi.

Gazeteport