Hangi bitki neye iyi geliyor?

Şifali Bitkiler
Pankreas ilacı altın otu Altın otunun çiçekli dalları toplanıp kurutulduktan sonra suyla kaynatılarak çayı hazırlanır ve genelde bu şekilde kullanılır. İdrar söktürücü, safra ve pankreas salgısını ve ...
EMOJİLE

Pankreas ilacı altın otu

Altın otunun çiçekli dalları toplanıp kurutulduktan sonra suyla kaynatılarak çayı hazırlanır ve genelde bu şekilde kullanılır. İdrar söktürücü, safra ve pankreas salgısını ve mide suyunu arttırıcı ve idrar yollarındaki taşları düşürmeye yardımcıdır. Eklem ağrısını da azaltır.

Mide ağrısına çitlembik

Çitlembik ağacının meyvesi, yaprakları, tohumları ve sakızı kullanılır. Ayrıca, çitlembik yağı çıkarılır. Ayak terlemelerini keser. Böbrek kumlarını dökmeye yardımcı olur. Mide ağrılarını dindirir. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Öksürüğü keser. Meyvesi müshil etkilidir.

Damar açıcı tahin

Tahin hücre yapısının bozulmasını engeller. Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Kansere karşı koruyucudur. Damar sertliğini ve tıkanmalarını engeller. Vücuda alınan ağır metaller, radyasyon ve bazı ilaçların yarattığı toksinlere karşı koruma sağlar.

Uykusuzluğa gelincik

Gelinciğin kullanılan kısımları çiçekleridir. Çiçekler güneşte ve mümkün olduğu kadar çabuk kurutulur. Kurusunun hafif yumuşatıcı ve uyuşturucubir tesiri vardır. Uykusuzluğu giderir. Yanıkları iyileştirir. Çiçekleri su içinde şişelerde güneşte bekletilerek şerbeti de çıkarılır. Şerbeti ise nefes açar.

Diş etleri için ahlat

Ahlat dikenli bir ağaç olup meyveleri şifa olarak kullanılır ve yenilir. astımşikâyetleri olanlara faydalıdır. Suyu içildiğinde kan akmasını sağlar. Diş etleri yaralarına iyi gelir. Gözdeki sivilcelere iyi gelir. Kaynatılan suyu ile sarkan cildi kuvvetlendirir.

Kemikler için çikolata

Çikolatanın faydaları saymakla bitmiyor. İçinde bulunan antioksidanlar kanserle mücadele ediyor. Güçlü kemiklerin oluşmasını sağlıyor. çikolatakadınların kendilerini iyi hissetmelerini sağlayan endorfini salgılatıyor. Dişleri de güçlendiriyor.

Kabızlığa gövem eriği

Gövem eriği ormanlarda bilhassa kireçli topraklarda yetişir. Kökü, kabukları ve meyveleri kullanılır. kabızlık çekenler yetişkinler gövem eriği şurubundan günde iki yemek kaşığı, küçükler ise bir yemek kaşığı almalıdırlar.