Diyarbakır bölgenin “sağlık üssü” olacak

Sağlık Kurumları
Diyarbakır, inşa edilmesi planlanan bin 455 yataklı iki şehir hastanesiyle bölgenin sağlık üssü olmayı hedefliyor. Kamu-özel sektör işbirliğiyle yürütülen Türkiye’nin sağlık hizmetleri alanındak...
EMOJİLE

Diyarbakır, inşa edilmesi planlanan bin 455 yataklı iki şehir hastanesiyle bölgenin sağlık üssü olmayı hedefliyor.

Kamu-özel sektör işbirliğiyle yürütülen Türkiye’nin sağlık hizmetleri alanındaki önemli reformlarından biri olan Şehir Hastaneleri Projesi, birçok ilde başarıyla uygulanıyor. Bazı illerde yapımına başlanan, bazılarında ise projesi onaylanma aşamasında olan şehir hastaneleriyle sağlık hizmetinin daha modern şekilde verilmesi hedefleniyor.

Diyarbakır’da da imar planı çalışmaları süren ve 705 yataklı olması öngörülen Yenişehir Şehir Hastanesi ile 750 yataklı planlanan Üçkuyular Şehir Hastanesinin hizmete başlamasıyla kentte yaşanan sağlık sorunları büyük ölçüde giderilecek. Mevcut hastanelerde özellikle çocuk ve kadın doğumla ilgili yaşanan yatak sıkıntısı, yapılacak bu 2 hastane ile ortadan kalkacak.

Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Diyarbakır Genel Sekreteri Murat Kanğın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyarbakır’da 2 büyük şehir hastanesinin Yenişehir ve Kayapınar ilçelerinde yapılacağını söyledi.

Bakanlık tarafından kamu-özel sektör ortaklığı modeliyle yapılacak hastanelerin çok modern olacağını kaydeden Kanğın, Kayapınar ilçesindeki hastanenin Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinin de içerisinde bulunduğu 600 dönümlük alanda, Yenişehir ilçesindeki hastanenin ise 60 dönümlük arazide yer alacağını belirtti.

Kanğın, projesi Kalkınma Bakanlığı Yüksek Planlama Kurulunda (YPK) onaylanması beklenen hastaneler sayesinde ilin yatak sayısının artacağını vurguladı.

Bu hastanelerin 950 milyon liraya mal olacağını bildiren Kanğın, şöyle konuştu:

‘Hastaneler yaşadığımız sorunlara çözüm getirecek. Özellikle çocuk yatağı ve kadın doğum yatağı konusunda sıkıntılarımız mevcut. İnşallah bu projeler tamamlandığında böyle bir sıkıntı kalmayacak. Bu projelerimiz kısa bir süre içerisinde onaylanarak hayata geçecek. Bu hastaneler, mevcut hastanelerden farklı konseptlerde yapılacak.’

Yapımı kısa sürüyor

Şehir hastanelerinin yapımının uzun yıllar almadığını, 24 veya 36 ayda tamamlanabildiğini ifade eden Kanğın, ‘Diyarbakır’daki yapılacak bu hastanelerin 500 kişiye istihdam sağlayacak. İnsanlarımız çok modern bir ortamda hizmet alabilecek. Hastaneler ile yatak sayımız artmış olacak’ ifadelerini kullandı.