Ramazan’da Diş Sağlığı!

Kişisel Bakım
Ramazan’da, dişler fırçalanmadığı zaman sahurdan iftara kadarki uzun sürede ağızda kolayca üreme ortamı bulan bakteriler, diş çürüklerini artırabiliyor. Diş Hekimi Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu...
EMOJİLE

Ramazan’da, dişler fırçalanmadığı zaman sahurdan iftara kadarki uzun sürede ağızda kolayca üreme ortamı bulan bakteriler, diş çürüklerini artırabiliyor. Diş Hekimi Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, Ramazan ayında ağız sağlığıyla ilgili şunları söyledi: "Ramazan’da oruçluyken yeme içme faaliyeti olmadığından, ağızdaki tükürük salgısı en alt seviyeye iniyor. Özellikle iftar ve sahurdan sonra fırçalanmayan dişlerde oluşan bakteriler, ağızda kolayca üreyebiliyor. Bu bakteriler de ağızda asitlenmeye ve diş çürüklerine neden oluyor."

AĞIZ BAKIMI YAPIN!

Halk arasında ağız kokusunun yalnızca diş çürüklerinden kaynaklandığının zannedildiğini söyleyen Kışlalıoğlu; sözlerine şöyle devam etti: "Diş eti hastalıkları, kötü yapılmış protezler, mide ve boğaz rahatsızlıkları da kötü kokulara neden olabilir. Ağız bakımı iyi bir şekilde yapıldığı takdirde ağızdaki kötü kokulardan rahatlıkla kurtulabilirsiniz."

BAKTERİ AĞIZDA ASİTLENME YAPAR!

İftardan ve sahurdan sonra dişlerin daha özenle fırçalanması gerekir. Diş fırçalarken, dil yüzeyi ve diş eti bölgelerini de fırçayla iyice temizleyin.

İftar ve sahurdan sonra asit oranı artar ve bakteriler çoğalır. Bu nedenle diş fırçalamanın yanı sıra ağız antiseptiği kullanılması da önemlidir.