Bahara Özel Diyet Planı!

Kişisel Bakım
Lif ve vitamin alımızı artırmak için, mevsiminde sebze ve meyveleri bunlar için de özellikle domates, kırmızı biber, brokoli, mor lahana, bebek ıspanak, semizotu, yeşil elma, salatalık, ananas, yeşil ...
EMOJİLE

Lif ve vitamin alımızı artırmak için, mevsiminde sebze ve meyveleri bunlar için de özellikle domates, kırmızı biber, brokoli, mor lahana, bebek ıspanak, semizotu, yeşil elma, salatalık, ananas, yeşil erik, böğürtlengiller, çilek tüketimini artırın.

Koyu yeşil yapraklı sebzelerin lif içeriği vücudun yağ yakma yeteneğini artırır. Mutlaka salatalara, çorbalara, yoğurda, yemeklere eklenmelidir.

Sebze sularına maydanoz, ıspanak, dereotu ekleyebilirsiniz. Meyve ile sebze suları veya pürelerini de karıştırıp öğün yerine geçen içecekler hazırlayabilirsiniz.

Yenilenme zamanı olan bahar ayında, aç kalmadan detoks uygulayın. Bilimsel kaynaklara dayalı, doktor diyetisyen kontrolünde yürütülen uygulamalar veya önerileri ciddiye alın. 1 haftalık bu kürlerle zayıflamayı değil, arınmayı hedefleyin.

Yemeklere, yoğurda, söğüş sebzelere özetle ekleyebileceğiniz her yemeğe ilave edilecek baharatların vücudu hızlandıran ve yağ yakımını artıran etkileri gözlenmiştir. Kırmızı biber, kekik, zerdeçal, zencefil, kişniş, kimyon, biberiyeyi sıklıla kullanın.

Uzayan günler, daha sık sosyal ortamlarda bulunmak, partiler derken formunuz bozulmasın. Bunun için ‘düşük kalorili avcısı’ olmayı bilmek gerek.

Hangi içki daha hafif, hangi tatlıdan vazgeçmek hangi mezeye yönelmek, ana yemeklerin en masumu hangisi, her servis edileni tatmak zorunda mıyım sorularının yanıtını öğrenmelisiniz.

Daha çok yağ yakmak için bebek ıspanakları ya da semizotunu avakado ile servis edin. Hem daha iyi doyun hem de cildiniz yazın kuru havasına hazırlansın.

Müthiş E vitamini içeriği ile avakado, A vitamini zenginliği ıspanak göz sağlığını da korur. Yazın güneşin zararlı ışınlarına maruz kalan cilt ve göze iyi bakılmalıdır.

Mevsim geçişlerinde sindirim sistemi biraz tembelleşir, hazımsızlık sorunu yaşanır. Bunun için keten tohumu, barsak dostu bakterilerden zengin yoğurt (hatta probiyotik olanlar) tüketilmelidir. Yine kuru erik ve kuru kayısı da aç karna ılık su ile tüketilmelidir.

Bahar enerjisini cildim de hissetsin diyenler için zeytinyağı ve domates ikilisine dikkat. Daha pürüzsüz bir cildin gücü likopen ve sağlıklı yağlardan geçer. Somon, fındık, badem, ceviz, zeytinyağı kontrollü miktarlarda düzenli tüketilmelidir.

Porsiyonlarınızı küçültemiyorsanız kalori içeriğini düşürün. Bunun için ince kıyım sebzeleri ne yerseniz yiyin yanına garnitür olarak alın ya da yemeklerin içine harmanlayın bol baharatla afiyetle yiyin.

Isınan havalarla kendinizi sokağa atar, ne giysem bilemeden gündüz gece farklarında üşütebilirsiniz. Bunun için bağışıklık sistemini korumalısınız, hemen limon sıkılmış yeşil çay için, meyve sebzelerinize ara vermeyin, hergün 1 tatlı kaşığı çörekotu tüketin.

Bahar yorgunluğu yaşamamak için hergün düzenli olarak 2 litre suya ilave 4 bardak bitki çayı için. Özellikle rooibos ile demlenmiş ginseng müthiş dinçlik verecektir.

Yoğurttan vazgeçmeyin, sıcak havalarda vücut ısısını dengelemeye yardımcı olabileceği gibi içine katacağınız taze maydanoz, dereotu, nane ile hem vitamin alımınızı artırmaya hem de doygunluk hissi sağlamaya yardımcıdır.

Ağır yemekler ve kızartmalardan kaçının, sebze yemeklerinizi 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı ile pişirmeye gayret edin. Fırın tepsisinde, yağlı kağıtta, çin tavasında, buharda pişirme yöntemleri deneyin.

Havalar ısındıkça sabah kahvaltılarında dağ meyveleri, yulaf light sütlü karışımlar daha doğru enerji kaynaklarıdır. Yine yoğurt içine doğranmış elma, tarçın, ceviz de dengeli bir alternatiftir. Bu tarifler farklı meyve ve yoğurt kaynaklarıyla farklılaştırılabilir.

Yaz meyvelerini fazla tüketmeyin. Şeker içeriği yüksek, yemesi keyifli yaz meyvelerinde porsiyon kontrol yapma zor olur.

Bu nedenle 1 porsiyon meyve yerine 15 üzüm, 12 kiraz, 4 taze kayısı, 1 incir, 1 ince dilim kavun ya da karpuz yeme hakkınızı olduğunu bilerek kendinize bir sınır belirleyebilirsiniz.

Susamayı beklemeden su tüketin. Sıcak havada artan termeleyle atılan sıvı, elektrolit kaybını engellemek için su alımınızı 3 litreye çıkarın.

Vücuttan su atımını artıran alkol, gazlı içecek ve şeker katkılı meyve sularını tüketmeyin.Su tüketmek keyifsiz geliyorsa içine bir iki damla meyve suyu veya meyve parçaları ekleyin, soğuk sıcak bitki çayları, kendi tadıyla pişmiş kompostolar, limonata, ayran, kefir, soda en doğru alternatifler olacaktır.

Yeterli su alıp almadığınızı idrar rengini kontrol ederek takip edebilirsiniz. Eğer ki idrarınız elma suyu rengindeyse sıvı alımınız yetersiz, limonata rengindeyse yeterlidir.

Yavaşlayın. Ağır fiziksel aktivite yapmayın. Bunun için havanın nispeten daha makul olduğu sabah erken veya akşam geç saatleri tercih edin.

Sadece egzersiz sırası ve sonrasında değil öncesinde de su için. Çünkü sıcak havalarda 30 dakikalık hafif egzersizler dahi vücudu susuz bırakabilir.

Yaz geliyor paniğiyle hızlandırılışmış, şok diyetler uygulamayın. Uzun vadeli ulaşılabilir hedefler belirleyip, yeterli ve dengeli mönüler izleyin.

Haber365

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/