Şeker hastalarına müjde!

Hastalıklar
Op. Dr. Erol Vural, “Bu yöntemle diyabetin tedavisi yüzde 83 oranında mümkün oldu” diye konuştu. Çağın en büyük hastalıklarından biri olan diyabetten tamamen kurtulmak mümkün hale geldi. Ş...
EMOJİLE

Op. Dr. Erol Vural, “Bu yöntemle diyabetin tedavisi yüzde 83 oranında mümkün oldu” diye konuştu.
Çağın en büyük hastalıklarından biri olan diyabetten tamamen kurtulmak mümkün hale geldi. Şu ana kadar yüzlerce şeker hastasını tek bir ameliyat ile tedavi eden Op. Dr. Erol Vural, ince bağırsaklarda yapılan yer değişikliği sayesinde; kan şekerinin düşmesi, kan şekerine bağlı insülün salgılanmasının artması, pankreastaki insülün salgılayan hücrelerin çoğalmasına ve korunmasını sağlayabildiklerini açıkladı.
Vural, “Yemeklerin mide çıkışının onikiparmak bağırsağına yemek girişinin kapatılması ve ince bağırsaklarda yapılan yer değişikliği ile ince bağırsağın son kısmına gıdaların daha çabuk ulaşması, şeker hastalığının düzelmesinde en temel rolü oynuyor. Şeker Hastalığı ameliyatı da dediğimiz bu ameliyat, sadece klasik anlamdaki şeker hastalığını değil, aynı zamanda metabolik sendrom olarak bilinen hipertansiyon, kan yağı yüksekliği, karaciğer yağlanması, uyku apnesi ve obeziteyi de tedavi ediyor. Bu yönleriyle de adı ‘metabolik cerrahi ameliyatı’ olarak da biliniyor.” diye konuştu.

Dünyada obeziteyle mücadele kapsamında uzun yıllar süren araştırmaların bilimsel bir sonucu olarak şeker hastalarının iyileşmesinin ortaya konulduğunu hatırlatan Erol Vural, “Bilimsel verilere göre, ameliyata giren hastaların 14 yıl inceleme altına alındıktan sonra, diyabetten tamamen kurtuldukları ortaya konmuştur. Yine bilimsel makalelere dayanarak, hastaların yüzde 83’ünde başarı sağlanmıştır. Burada yola çıkarak biz de şeker hastalığının tedavisiyle ilgili geniş çaplı araştırmalar ve ameliyatlar yaparak başar oranımızı artırarak sürdürüyoruz.” dedi.

Yenişafak’ın haberine göre insülün bağımlılığını tamamen ortadan kaldıran ameliyatın detayları hakkında da bilgi veren Vural, “Bu ameliyatların etki edebilmesi için pankreastaki insülün rezervinin yeterli olması gerekiyor. Tip1 şeker hastalarında bu mümkün değil ama tip2 şeker hastalarında yüzde 83 oranında bir başarı mevcut” dedi.