İştahsız Çocuklara Yemek Yedirmenin Püf Noktaları

Çocuk Sağlığı
Eğer çocuğunuz iştahsızsa, her öğün ne yapacağınızı, ne yedireceğinizi şaşırırsınız. Birçok anne ve baba da aynı durumdan şikayetçi. Peki bu konuda çocuğunuzun iştahını açmak, daha çok yemesini sağlam...
EMOJİLE

Eğer çocuğunuz iştahsızsa, her öğün ne yapacağınızı, ne yedireceğinizi şaşırırsınız. Birçok anne ve baba da aynı durumdan şikayetçi. Peki bu konuda çocuğunuzun iştahını açmak, daha çok yemesini sağlamak için ne yapmalısınız?

Ehow isimli işte iştahsız çocukların yemek seçeneklerini artırmanın yolları:

1. Akşam yemeğini erken saatte yedirin: Birçok çocuk öğleden sonra, okuldan eve geldiğnde, yaklaşık saat 3 gibi acıkır. Bu zaman dilimi çocuklarınız için en iyi yemek saati olabilir, daha sonra da akşam hafif bir atıştırmalık yedirebilirsiniz. Eğer çocuğunuz okulda öğle yemeğinde çok fazla yemediyse bu doğrudur. Ancak öğle yemeğinde karnını doyurduysa okuldan gelince bir şey yedirmeyin. Akşam yemeğinde daha fazla acıkmasını bekleyin.

2. Yarım yarım yedirin: Çocuğunuza biraz yediğiniz yemekten ve biraz da sevdiği yemekten parça parça yedirin. Örneğin, tavuk seviyorsa biraz tavuk, biraz da sebze yemeği sunun. Sebze yemeğini bitirirse tavuğunu da yiyebileceğini söyleyin.

3. Daha küçük porsiyonlar şeklinde yemeğini sunun: Genellikle tabaklarımıza ihtiyacımızdan fazla alırız. Fakat, iştahsız çocuklar için bu durum daha tehditkardır. İştahı olmayan çocuklarınıza daha küçük tabaklarda daha küçük porsiyonlar şeklinde yemeklerini verin. Böylece yemek yedirirken savaşı sona erdirirsiniz.

4. İlk kez yediği yemeklerde sabırlı olun: Bazen çocuklar kendilerine sunulan yemezi sevmezler veya yeni bir yemeği denemekten çekinirler. Eğer çocuğunuza yeni bir yemek veriyorsanız, yemekten bir iki parça verin. Ancak bir sonraki seferde daha fazla yemesi gerektiğini belirtin.

5. Bir kez yemek yerine başka şeyler yemm izin verin: Haftada bir kez yemek yerine bir tost, sandviç ya da bir kase mısır gevreği yemesine izin verin. Bunun hangi öğünde ve hangi gün olacağını kendisi belirlesin.

6. Oyun ile yemek yedirin: Birçok çocuk oyunları sever. Bu nedenle akşam yemeğinde çocuğunuzla yaşına uygun olarak oyun oynamayı deneyin.

Zaman


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107