Çocuklar için nasıl bir güneş kremi seçmelisiniz?

Çocuk Sağlığı
Sıcak, hayatımızın içine artık iyice yerleşti. Çocuklu aileler için şimdi deniz kenarına ya da belki de güneye inme, ferahlama ve rahatlama zamanı! Anne ve babaların tatil alışverişine çıktıklarında i...
EMOJİLE

Sıcak, hayatımızın içine artık iyice yerleşti. Çocuklu aileler için şimdi deniz kenarına ya da belki de güneye inme, ferahlama ve rahatlama zamanı! Anne ve babaların tatil alışverişine çıktıklarında ilk düşünmesi gerekenler; mayo, parmak arası terlik, havlu, aksesuardan çok, bebeklerinin hassas cildini yakıcı güneşten korumaya yarayacak güneş kremleri olmalı. Bebeklere güneş kremi satın alırken, ilgili reyona gidildiğinde pekçok anne baba hemen SPF’si yani güneş koruma faktörü en yüksek güneş kremini kapıp sepete atıyor. Fakat çoğu dermatolog, SPF’nin bebekler için satın alınacak bir güneş kreminde bakılması geeken yegâne ve en önemli değer olmadığını söylüyor.

Cilt kanseriyle ilgili sürekli araştırmalara yapan bazı bilim adamları, ebeveynlere çocukları için satın alacakları güneş kreminin, çinko oksit ve titanyum dioksit içeriklerinden en az birini bulundurmasını tavsiye ediyor.

Bu içeriklerin; bebeğin güneşin zararlı ışınlarından birincil derecede korunması gereken narin cildinde kimyasal etkiden daha çok ‘fiziksel bir bariyer’ görevi gördüklerini anlatıyorlar. Ayrıca bebeğiniz için kullanacağınız losyonun da kokusuz olmasını öneriyorlar.

Ebeveynler, bebekler için üretilen güneş kremlerinin içeriğini incelediklerinde karşılaştıkları ‘kimyasal’ kelimesi ile bile ciddi tereddüt ve endişe sahibi olabiliyorlar, fakat genellikle çoğu sağlıklı ve zararsız olarak kabul ediliyor.Amerikan Dermatoloji Akademisi’ne göre çocuklar için SPF faktörünün minimum 30 olması, aslında yeterli. Çocukları 2-3 saatte bir kremlemeniz yeterli. Çoğu güneş kremi için su geçirmez özellik taşıdığı söylense de buna çok fazla güvenmeyin ve çocuğunuz havuzdan ya da denizden çıktığında tekrardan uygulayın. Pek çok anne-baba, çocuklarına olması gerekenden daha az güneş kremi sürmeye meyilli.

Bu yüzden çocukların derisine yetişkinlere oranla çok daha kalın bir tabaka halinde uygulanması gerekiyor. Tabii çocuklar için en önemli güneşten korunma yöntemleri, gölgede kalmalarını ve şapka giymelerini sağlamak. Özellikle 6 aydan küçük bebeklerin güneş ışığına direkt maruz kalmaması önemli. Eğer üzerlerinde gölge yaratabilecek yeterli koşulları sağlayamıyorsanız, güneş kremini sadece yüz bölgesine ve ellerinin dış kısmına hafifçe yayarak sürebilirsiniz.

Womenist.net

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/