Çocuğumu Sanal Dünyadan Nasıl Korurum?

Çocuk Sağlığı
Özellikle sosyal paylaşım sitelerinde çocukların sayfalarına yazdıkları notlardan dolayı birçok sapkın kişilik bu çocuklara internet ortamında yaklaşabiliyor. Reader’s Digest dergisinde yer alan...
EMOJİLE

Özellikle sosyal paylaşım sitelerinde çocukların sayfalarına yazdıkları notlardan dolayı birçok sapkın kişilik bu çocuklara internet ortamında yaklaşabiliyor.

Reader’s Digest dergisinde yer alan habere göre, internet delikanlılığı (internet, cep telefonu gibi iletişim araçlarını kullanarak, yazılı mesaj ya da resim paylaşmak yolu ile diğer insanları aşağılamak. 13-19 yaş grubu gençler içinde bu tur şeylere oldukça sık rastlanıyor) bugünün gençleri arasında büyüyen bir problem olurken, anne-baba olarak çocuklarınızı internetteki zararlı şeylerden korumak için yapabileceğiniz bazı şeyler var.

Çocuğunuzun hangi sosyal paylaşım sitelerini kullandığını öğrenin. Çocuğunuz Facebook, Twitter ve diğer hizmetlere aşina değilse, nasıl kullanacağını öğretin. Eğer çocuğunuzun başka profil sayfası varsa öğrenin.

Çocuğunuzla konuşun. İnternette neler yaptığını ve niçin yaptığını tartışın. Kurallar belirleyin ve bunlar hakkında konuşun.

Ekran karşısında geçirdiği zamanı sınırlandırın. Örneğin, okuldan sonra yarım saat internette dolaşmasına izin verin. Daha sonra bilgisayarı ödevleri yapması için kullandırın.

Kendi ev ödevlerinizi yapın: Çocuğunuzun hangi sitelere düzenli olarak ziyaret ettiğini dolaştığınızı tespit edin. Ekstra koruma için bilgisayarınızda güvenlik çözümleri kullanabilirsiniz.

Çocuğunuzun kimlerle online olarak kimlerle konuştuğunu öğrenin. Listesindeki isimlerin hepsini tanıyıp tanımadığını sorun.

Telefon numarası, adres gibi kişisel bilgileri asla paylaşmamasını öğretin.

Zaman