Tabak, alerjik nezlede hastanın gözlerde kızarma, yanma, kaşıntı ve sulanmadan şikayet ettiğini belirtti.
Bu virüslerin soğuk algınlığına da neden olduğunu, yeni eğitim ve öğretim yılında birinci sınıfa gidecek çocuklarda virüsün neden olduğu rahatsızlıkların önemsenmesi gerektiğini vurgulayan Tabak, “Üst solunum yollarını etkileyen alerjik nezle, çocuklara daha sık bulaşıyor” dedi.
Tabak, genellikle bahar aylarında görülen alerjik nezlenin çocuklarda ardı ardına görülebildiğini dile getirdi.
Kolay hasta olan çocukların bu hastalığı atlatmasının güç olabildiğine değinen Tabak, “Burun boşluğuna açılan sinüsler ve orta kulak boşluğu, alerjik nezle dolayısıyla burundaki ödeme bağlı tıkandığında, sinüzit ve orta kulak enfeksiyonları büyük sorun oluşturmaktadır. Bu da çocuğun okul başarısını düşürebilmektedir” diye konuştu.
Tabak, stresin mide asit salgısını arttırdığını, alerjik astımı olan çocuklarda da yüzde 80 oranında mide reflüsü görüldüğünü aktardı.
Reflünün strese bağlı olarak artması durumunda astımı ağırlaştırabileceğini dile getiren Tabak,şöyle devam etti:
“Alerjik çocuklar için sınıfların havadar olması, çocukların beslenme öncesi mutlaka su ve sabunla ellerinin yıkanması, sınıf temizliğinde astım ataklarına neden olabilecek çamaşır suyu gibi kimyasal temizlik maddelerinin kullanılmaması ve benzeri tedbirlerin alınması gerekir. Çocuklar ayrıca bağışıklık sistemini destekleyen aşılardan yararlandırılabilir.”
AA