Uyku Düzensizliği Kalp Krizine Neden Olabilir

Bilimsel Çalışmalar
Diyarbakır’da faaliyet gösteren Akdemir Baharat kuruluşunun Herbalisti Cahit Gürkaş, uyku düzensizliğinin etkileriyle ilgili olarak, "Çağımızın en büyük sorunlarından bir tanesi olan aşırı ...
EMOJİLE

Diyarbakır’da faaliyet gösteren Akdemir Baharat kuruluşunun Herbalisti Cahit Gürkaş, uyku düzensizliğinin etkileriyle ilgili olarak, "Çağımızın en büyük sorunlarından bir tanesi olan aşırı kilolu olan kişilerde bu risk faktörü daha yüksek olmakla beraber, üst solunum yolları enfeksiyonu olan kişilerde de etkili olabilmektedir.

Uyku düzensizliğinin oluşturduğu diğer olumsuz etkiler konsantrasyon bozukluğu, sürekli yorgunluk hissi, unutkanlık, baş ağrısı, yüksek tansiyon, sinirlilik halleri gibi durumlardır.

Uyku düzensizliği olan kişilerin bu tür sıkıntılardan kurtulabilmeleri için öncelikle buna etken olan neden tespit edilmeli, tedavi şekline bu yönden başlanılmalıdır. Doktor kontrolü olmadan kullanılan bir takım uyku hapları ya da sakileştiriciler hastalığın seyrini daha da kötüleştirebilmektedir.

Ayrıca düzenli bir beslenme alışkanlığının oluşturulması, alınacak gıdaların doğal olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Aşırı kilo sorunu olanların dengeli bir şekilde kilo vermeleri sağlanmalı, düzenli bir beslenme diyet programı oluşturulmalıdır.

Bununla beraber bitkisel olarak dengeli bir şekilde kilo vermeye yardımcı olabilecek kürümüz; mısır püskülü (1 tatlı kaşığı), yeşil çay (1 tatlı kaşığı), mate yaprağı (1 tatlı kaşığı), ısırgan yaprağı (1 tatlı kaşığı), sınameki (1 çay kaşığı), rezene (1 çay kaşığı) ve anason (1 çay kaşığı). 1 litre suda çay gibi demlenip günde 4 sefer 1 bardak içilmeli. Bu kür bitkilerin içeriğinde bulunan mineraller ve vitaminler vücudun özel direnç savunma sistemine katkıda bulunarak, alınan karbonhidratların vücutta yağa dönüşmesini engellemektedir. Ayrıca kandaki kolesterol artışını önler, kanın pıhtılaşmasını engeller. Kolesterolün düşmesinden ötürü kalp krizi riski azalır. Alınan gıdaların bağırsakta atımını erkenleştirerek kilo vermede faydalı olur" dedi.

Üst solunum yolları enfeksiyonuna bağlı olarak oluşan uyku düzensizliğinde faydalı olabilecek bitkisel bir kür tarifi de veren Gürkaş, zencefil (1 tatlı kaşığı), zerdeçal (1 tatlı kaşığı), meyan balı (1 çay kaşığı), udi hindi (1 çay kaşığı), tarçın (1 çay kaşığı), kakule (1 çay kaşığı), kebabiye (1/2 çay kaşığı), ginseng (1/2 çay kaşığı) ve polenin (1 çay kaşığı) toz haline getirilip 1 çay kaşığı olarak 1 tatlı kaşığı bala ilave edilip sabah ve akşam yemeklerden önce yenilmesi gerektiğini söyledi.

Gürkaş, "Bu kür de üst solunum yollarında oluşan enfeksiyonların giderilmesini sağlayarak, vücudun bağışıklık sistemini güçlendirir. Damar açıcı özelliğinden dolayı doğal bir mikrop öldürücüdür. Ayrıca strese bağlı iktidarsızlığı gidermede etkili olmaktadır. Bununla birlikte yemeklerden sonra melisa çayı ya da lavanta çayı 1 çay bardağı kadar tüketmeleri oldukça etkili olmaktadır. Gıda seçimlerinde sebze yemeklerine ağırlık verilmeli, kızartma, hamur türü gıdalar, asit içeren içecekler, hazır gıdalar ve pastörize olmayan süt ve süt ürünleri tüketimi yapılmamalıdır" diye konuştu.

Haberx.com