Sivilceler ihmale gelmez!

Bilimsel Çalışmalar
Tümtürk, "Sivilceler ihmale gelmez, vücutta bıraktığı izler sorun olabilir." dedi.   Tümtürk, sivilce oluşumunda, hormonal farklılaşmanın başlaması, artan yağ üretimi, yağ bezi-kıl kökü...
EMOJİLE

Tümtürk, "Sivilceler ihmale gelmez, vücutta bıraktığı izler sorun olabilir." dedi.
 
Tümtürk, sivilce oluşumunda, hormonal farklılaşmanın başlaması, artan yağ üretimi, yağ bezi-kıl kökünün ortak açıldığı follikül denen kanal epiletindeki değişiklikler, propionibacterium acnes ve genetik faktörlerin etkili olduğunu söyledi. Dr. Ayşe Gökçe Tümtürk, “Eğer anne ve baba ergenlik dönemi veya hayatın herhangi başka bir döneminde akne problemi yaşamışsa çocuklarında akne problemi görülme ihtimali daha yüksektir.” diye konuştu.
 
“Ergenlik dönemindeki insanların ortalama yüzde 40’lık bir kısmı bir uzmana başvurmayı gerektirecek şiddette akne problemi yaşar.” diyen Dr. Ayşe Gökçe Tümtürmk, şu bilgileri verdi: “Birçok ergende akne problemi 10-18 yaşları arasında ortaya çıkar. 5-10 yıl, bazen biraz daha kısa ya da 40 yaşa kadar sürerek hafif, orta ya da ağır şiddette seyreder. ‘Ergenliktir geçer boşver’ sözlerini sıkça duyarız. Bu sözler çok hafif şiddette ve kısa süren akneler için abartı olmayabilir. Ancak, orta şiddette ve ağır olarak, uzun zaman devam eden akne problemlerinde, ergenlikte ve daha sonraki yaşantıda özgüven kaybı, sosyal fobi gibi hayat performansını ciddi düzeyde etkileyen sonuçlar yaratmaktadır. Bu nedenle orta ve ağır şiddette uzun süren sivilcelerde kesinlikle tedavi olunmalı ve bir uzman yardımı alınmalıdır. Zira bu akneler zaman içinde azalsa dahi bıraktıkları izler ile baş etmek oldukça uzun ve zor bir süreç olacaktır.”

cihan