Kulak çınlamalarına dikkat!

Bilimsel Çalışmalar
Konuyla ilgili bilgiler veren Giresun Özel Ada Hastanesi doktorlarından Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Mustafa Karabıçak, günümüzde sıkça rastlanan Kulak Çınlaması hastalığının, yaş ve cinsiyet göze...
EMOJİLE

Konuyla ilgili bilgiler veren Giresun Özel Ada Hastanesi doktorlarından Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Mustafa Karabıçak, günümüzde sıkça rastlanan Kulak Çınlaması hastalığının, yaş ve cinsiyet gözetmeksizin toplumun yüzde 10-15’inde görüldüğünü söyledi.Star gazetesinde yer alan habere göre;  kulak çınlamasının uykusuzluk, sinirlilik, huzursuzluk ve bazı klinik depresyonlara neden olabilen bir hastalık olduğunu kaydeden Karabıçak “Kulakta bulunan, ince tüyler ses dalgalarına göre hareket edip kulak hücrelerini, beyinde ses olarak algılayarak bir elektrik sinyali yaymaları için harekete geçirir, eğer kulaktaki bu tüyler zarar görmüşlerse, hücreler rastgele elektrik sinyali sızdırmaya başlarlar ve bunun da bize kulak çınlaması olarak yansıdığını söyleyebiliriz. Kulak çınlaması her zaman masum değildir, özellikle süreklilik kazanmışsa ve tek taraflıysa dikkat edilmelidir. Kulak içinde gürültü, çınlama ve ıslık gibi seslerin etkilenen kişi tarafından duyulduğu kulak çınlamasıgerçekte tek başına bir hastalık değildir” dedi.

Op. Dr. Mustafa Karabıçak, tek taraflı çınlamanın iç kulakta var olan bir tümörü işaret edebileceğine dikkat çekti. Pek çok etken ya da hastalığın kulak çınlamasına neden olabileceğini belirten Op. Dr. Mustafa Karabıçak “Çınlama sürekli hale geldiyse, dikkat bozukluğu, baş dönmesi gibi belirtilere neden oluyorsa veya herhangi bir şekilde günlük yaşantınızda sorun teşkil etmeye başladıysa özellikle tek taraflı ve iletişimi bozacak konsantrasyon problemi oluşturur hale gelmişse mutlaka tedavi edilmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.