Depresyon uyurgezer yapıyor!

Bilimsel Çalışmalar
ABD Stanford Üniversitesi Tıp Okulu’nda, 19 binden fazla katılımcıyla yapılan bir araştırmada, katılımcıların yüzde 1’i ayda 2 ya da daha fazla uyurgezerlik yaşadığını söylerken depresyonu...
EMOJİLE

ABD Stanford Üniversitesi Tıp Okulu’nda, 19 binden fazla katılımcıyla yapılan bir araştırmada, katılımcıların yüzde 1’i ayda 2 ya da daha fazla uyurgezerlik yaşadığını söylerken depresyonun, uyurgezerlik oranını 3.5 kat arttırdığı bulundu.

Bilim dünyasında nedeni yıllardır araştırılan uyurgezerliğin sanıldığından çok daha yaygın olduğu belirtiliyor.

ABD Stanford Üniversitesi Tıp Okulu’nda, 19 binden fazla katılımcıyla yapılan bir araştırmada, katılımcıların yüzde 1’i ayda 2 ya da daha fazla uyurgezerlik yaşadığını söylerken depresyonun, uyurgezerlik oranını 3.5 kat arttırdığı ortaya çıktı.

ABD’nin önemli üniversitelerinden Stanford Üniversitesi Tıp Okulu’ndan Dr. Maurice Ohayon liderliğindeki bir takımın, 15 ülkeden 19 binden fazla kişiyle telefon görüşmesi yoluyla yaptıkları araştırmada, uyurgezerliğin düşünüldüğünden çok daha fazla yaygın olduğunu gösterdi.

Neurology Dergisi’nde yayınlanan araştırmada, görüşülen kişilerin yüzde 1’i ayda 2 ya da daha fazla uyurgezer olduğunu söylerken, depresyonun uyurgezerlik oranını 3.5 kat arttırdığı belirtildi.

“ALKOL VE ANTİDEPRESAN UYURGEZERLİK ORANINI YÜKSELTİYOR”

ABD’nin saygın gazetelerinden Los Angeles Times gazetesinin yansıttığı araştırmaya göre alkolizm, obsesif-kompulsif bozukluklar ve antidepresan kullanımının da uyurgezerlik oranının artmasıyla ilişkili olduğu bulundu. Ayrıca, kadınlarda ve erkeklerde uyurgezerlik oranının aynı olduğu belirtilirken, uyurgezerliğin genellikle aileden de geçebileceği kaydedildi.