Aşure tam bir vitamin deposu

Bilimsel Çalışmalar
-Aşurede bulunan buğday, zihin yorgunluğuna ve sinir bozukluklarına iyi gelir. -En az 15 farklı besinin karışımıyla hazırlanan, içinde çok önemli kaynakları barındıran aşurede kuru baklagil ve tahıl g...
EMOJİLE

-Aşurede bulunan buğday, zihin yorgunluğuna ve sinir bozukluklarına iyi gelir.

-En az 15 farklı besinin karışımıyla hazırlanan, içinde çok önemli kaynakları barındıran aşurede kuru baklagil ve tahıl grubu ürünler yer aldığı için bitkisel protein içeriyor, hayvansal gıdalar olmadığından kolesterol de bulunmuyor.

-Fasulye, insan vücudunun ihtiyaç duyduğu amino asitler açısından mükemmel bir denge oluşturur. Bakteriyolojik çökme için idealdir.

-İçinde fındık, ceviz gibi yağlıtohumlar bulunur. Fındık, ceviz Q-3 başta olmak üzere demir, kalsiyum, E vitamini ve B grubu vitaminleri içerir. Bu yüzden özellikle kalp hastalıklarına yararlı besin öğeleri içerir.

-Aşure içeriğindeki maddeler sayesinde anne sütünü artırır, yüzdeki lekeleri giderir.

-Aşurenin üstünü süslemek için kullandığımız badem ise zihin yorgunluğunu atmamızı sağlar.

-Bol posa içerir; kurubaklagil, incir, kurukayısı gibi barsak hareketlerini hızlandıran besinler bulunduğu için kabızlık, hazımsızlık gibi problemlere iyi gelir.?

-Aşurenin B2, B1, C, A vitamininin yanı sıra bol miktarda demir, çinko, fosfor, kalsiyum ve sodyum içerir.

-Aşure yapılırken şeker yerine bal veya pekmez konularak yapılırsa kalorisi azaltılmış olur.

-Nişasta, cilt hastalıklarındaki kaşıntıyı keser. Vücutta oluşan iltihapları gidermede etkilidir. Hindistan cevizi, böbrek taşı düşürmede etkilidir. İdrar söktürücü ve mideyi kuvvetlendirici etkisi vardır. Tarçın, kandaki şeker miktarını düşürür. Kalbi kuvvetlendirir.

-Badem, beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Akciğer hastalıklarına oldukça etkilidir. Cilt dokularının yenilenmesini sağlar. Kanı temizler, migren ve sinirsel rahatsızlıklarında kullanılır. Kuru üzüm, antioksidan etkisi sayesinde kansere karşı koruyucudur.

-Aşurenin içine: Buğday, nohut, fasulye, kuru üzüm, kayısı, badem ve ceviz gibi yaklaşık 10 baklagil, meyve ve sert kabuklu yiyecekler katılıyor. Bunun dışında bazı bölgelerde haşhaş, susam, nar, kenevir, kuru elma ve portakal gibi malzemeler de eklenebiliyor.

-Bir kase aşurenin enerji ve besin öğeleri ise şöyle: Enerji 320 350 kcal, protein 8 gr, yağ 5 gr, karbonhidrat 85 gr, A vitamini 350 IU, Demir 2,3 mg, kalsiyum 68 mg, B1 vitamini 0,3 mg, B2 vitamini 0,03 mg, niasin 1,6 mg

 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107