Ağrı kesici özellik taşıyan bitkiler

Bilimsel Çalışmalar
Baş ağrısı * Zerdeçal, mide yanmalarına ve ekşimelerine karşı en iyi silahınızdır. Zerdeçal gibi acımtırak otlar, midedeki asit oluşumunu engeller. Eğer sadece ağrı durdurmak değil, tamamen midenize ç...
EMOJİLE

Baş ağrısı

* Zerdeçal, mide yanmalarına ve ekşimelerine karşı en iyi silahınızdır. Zerdeçal gibi acımtırak otlar, midedeki asit oluşumunu engeller.

Eğer sadece ağrı durdurmak değil, tamamen midenize çözüm bulmak istiyorsanız, zerdeçalı kür olarak uygulayabilir veya zerdeçal haplarını deneyebilirsiniz.

* Baş ağrısına en iyi gelen bitkilerden biri biberiyedir. Biberiye kan akışını düzenlemekte önemli bir yardımcıdır. Bir litre sıcak suya, 2 yemek kaşığı biberiye atın. 10 dakika demlendirin ve süzün. Günde 3 kere bir fincan içebilirsiniz. Baş ağrısı için zencefili de deneyebilirsiniz. Migren gibi hastalıklara iyi gelir. Taze zencefili rendeleyin ve günlük olarak yemeklere katın. Migren gibi şiddetli ağrı çekenlere iyi gelir.

Sinüzit

* Sinüs salgıları şeffaf ve beyaz ise, kekik gibi bir bitkiyle kurutmak olur. Kekik güçlü bir antiseptik ve solunum yolu enfeksiyonu tedavicisidir. Kekik çayı yapıp içebilirsiniz.

Böcek sokması veya ısırması

* Bir ısırıkla oluşan ve kaşınma, acıya sebep veren böcek sokmalarında, nane yağı ile tedavi edebilirsiniz. Bir damla dökün üstüne ve soğuyarak acımanın kaybolduğunu göreceksiniz. Ancak bu zehirli böcekler ve müdahale gerektiren hayvan ısırıklarında kullanılmamalıdır.

Diş ağrısı

* Karanfilin, diş ağrısı üzerinde önemli bir etkisi vardır. Varsa dişinize karanfil yağı damlatın veya karanfil emerek ağrının hafiflediğine şahit olun.

Soğuk algınlığı ve grip

* 1 çay kaşığı kişniş, bir çubuk tarçın, 1 limon, 3 karanfil, 1 çay kaşığı toz zencefili 1 litre su ile kaynatın. Süzüp 1 bardak her gün için.  Verilen tarifler geneldir. Doktorunuza danışmadan kullanmamanız gerekir. İçerdiği maddelerde alerjik reaksiyon olabilir.