Ağız Kokusundan Kurtulmak Mümkün

Bilimsel Çalışmalar
Peki aç kalma süresi uzadıkça oluşan ağız kokusuna karşı nasıl önlem alınmalı..? Uzun süre aç kalmak, ağız kokusu yapabiliyor. Bu duyguda birçok insanda rahatsızlığa yol açıyor. Neden Ağzımız Kokuyor ...
EMOJİLE

Peki aç kalma süresi uzadıkça oluşan ağız kokusuna karşı nasıl önlem alınmalı..? Uzun süre aç kalmak, ağız kokusu yapabiliyor. Bu duyguda birçok insanda rahatsızlığa yol açıyor.

Neden Ağzımız Kokuyor ?

Ağız kokusunun nedenlerini Ortodonti ABD Uzmanı Prof. İlter Uzel; "Ağızın durgun olduğu, fırçalamanın olanaksız olduğu anda ve nefes yoluyla ya da mide yoluyla bir miktar ağız kokusu olması olası." açıklamasında bulunurken Diş Hekimi Yasin Türkoğlu da; "Oruç tutunca insan vücudunda birtakım biyokimyasal tepkiler oluşuyor… Ağızda biriken gıda artıkları gün içerisinde çözülmeye başlıyor ve koku yapıyor." diye konuştu.

Ağız Kokusuna Karşı Nasıl Önlem Alınmalı ?

Gündüz yapamadığımız ağız çalkalamaları, fırçalamaları gece sayısını arttormak gerekiyor…

Ağız çalkalanmalı ve gargara yapılmalı.

Dişler tekniğe uygun fırçalanmalı, ayrıca naneli ve kokulu diş macunları tercih edilmeli.

Peki Dişler Nasıl Fırçalanmalı ?

Dişlerimizi en az 3 dakika süreyle fırçalamak gerektiğini vurgulayan uzmanlar, fırçalamanın diş etinden dişe doğru olması gerektiğinin altını çiziyorlar.

İftar ve Sahurda Neler Yememeliyiz ?

Ağız kokusunu en aza indirmek için iftar ve sahurda yediklerimize de dikkat etmek gerekiyor.

Diş Hekimi Yasin Türkoğlu, süt ve süt ürünleri, çiğ soğan ve sarımsağın mümkün olduğunca az tüketilmesi gerektiğini ve mutlaka yatmadan bir ağız gargarası yapılması gerektiğini vurguladı.

Ağız kokusu için alınabilecek basit bir önlemse: nane ve maydanoz gibi yeşillikler tüketmek.

Trt.net.tr