Türkiye Diyanet Vakfı tarafından organize edilen ve İBB Kültür A.Ş.’nin katkılarıyla düzenlenen 33. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’nda son derece hareketli, yoğun yazar ve ziyaretçi akını ile karşılaşılan bir hafta sonu geride bırakılırken yeni haftada imza günleri programları devam ediyor. Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneği (ESKADER)’nin desteğiyle gerçekleşen Beyazıt Ramazan Sohbetleri ise bu yıl Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nde tarihe not düşen sohbetlerine devam ediyor.
Ramazan’ın on ikinci günü Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nde yapılacak programın sohbet konuğu, romancı yazar Ali Erkan Kavaklı olacak. 9 Temmuz Çarşamba akşamı saat 18.00’de başlayacak programda Ramazan’a özel bir sohbet yapacak olan Alpgüvenç, konuşmasının ardından dinleyicilerin sorularını cevaplayacak.
POSTMODERN ROMANCI
Konya’nın Seydişehir ilçesinde 1952 yılında dünyaya gelen Ali Erkan Kavaklı, ilk ve ortaöğrenimini Konya’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesinden 1976 yılında mezun olan Kavaklı’nın, dergi ve gazetelerde çeşitli yazıları yayımlandı, romanları tefrika edildi. Yeni Akit gazetesi köşe yazarlığını sürdüren yazar, başarı ve motivasyon konferansları ile dikkat çekti. Sade bir dille, insanların ve insanlığın problemlerini ele alan roman ve hikâyeler kaleme aldı. Postmodern bir tavırla, revaluasyonerist bir üslûbu benimseyen Ali Erkan Kavaklı’nın, roman ve diğer türlerdeki eserlerinden bazıları: Gülen Öğretmen, Gülü Koklayamadım, Hicran, İnsanlık Ayağa Kalk, İntikam, Ergenekon’un Şifreleri, Alman Doktor, Başkaldırıyorum, Gecenin Siyah Kalbi, Öğretmeni Başarıya Götüren Yol, Başarı İnanç İşidir, Başarıya Götüren Yol, Evde ve Okulda Başarılı Eğitimin Sırları, Beyin Gücünü Etkili Kullanma Sanatı, Sevilen Öğretmen Hz. Muhammed, Derdimi Seviyorum, Başarının Manevî Dinamikleri ve Bediüzzaman, Yüreğini Ateşle, Çocuğumu Daha Zeki ve Ahlaklı Yetiştiriyorum, Pusu, Matarama Kan Doldu…
33. Kitap Kültür Fuarı Beyazıt Ramazan Sohbetleri Takvimi (saat: 18.00-19.00):
12 Ramazan – 9 Temmuz Çarşamba: Ali Erkan Kavaklı
13 Ramazan – 10 Temmuz Perşembe: Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar
14 Ramazan – 11 Temmuz Cuma: Prof. Dr. Süleyman Uludağ
15 Ramazan – 12 Temmuz Cumartesi: Prof. Dr. İsmail Kara
16 Ramazan – 13 Temmuz Pazar: Yavuz Bahadıroğlu
17 Ramazan – 14 Temmuz Pazartesi: Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil
18 Ramazan – 15 Temmuz Salı: Sadettin Kaplan
19 Ramazan – 16 Temmuz Çarşamba: Prof. Dr. Rahmi Yaran
20 Ramazan – 17 Temmuz Perşembe: Ümit Şimşek
21 Ramazan – 18 Temmuz Cuma: Tarık Tufan
22 Ramazan – 19 Temmuz Cumartesi: Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma
23 Ramazan – 20 Temmuz Pazar: Vehbi Vakkasoğlu
24 Ramazan – 21 Temmuz Pazartesi: Nevzat Bayhan
25 Ramazan – 22 Temmuz Salı: Bestami Yazgan
26 Ramazan – 23 Temmuz Çarşamba: Mehmet Nuri Yardım