Üzgün veya neşeli, ruh halimiz nasıl olursa olsun müzik her zaman en yakınımızdadır. Müzik, en üzgün anlarımızda bizi neşelendirebilir. Bazen de en neşeli anlarımızda, hüzünlü bir müzikle, yaşanmış kötü bir anımızı hatırlayıp üzülürüz.
Bilim adamlarının yaptıkları araştırmalara göre, sevdiğiniz bir müzik parçasını dinlemek, beyinde bulunan “pozitif enerji ve hisleri” açığa çıkartıyor. Stres azalıyor ve kişi hem psikolojik açıdan hem de fiziksel açıdan daha iyi hissediyor.
Müzik, eski zamanlardan bu yana birçok hastalığın tedavisinde son derece olumlu etkiler veriyor ve tedavinin vazgeçilmezleri arasında.
Müzik:
Kalp-damar sistemine iyi geliyor. Sevdiğiniz müziği dinlerken kan damarları genişliyor.
Psikolojik açıdan ferahlık sağlıyor.
Hastalığa yakalanma riskini azaltıyor.
Çocuklar ve müzik
Çocuklarda erken yaşta alınan müzik eğitimi; konsantrasyon yeteneklerini, hafızalarını ve toplum içindeki sosyal gelişimlerini güçlendirir. Müzikal yeteneklerini ortaya çıkararak özgüven sahibi bireyler haline gelmelerini sağlar. Mutlu çocukların öğrenme kabiliyetleri de artar.
Müzik eğitimi alan çocuklar okuma ve yazmada, diğer çocuklara göre çok daha rahat ve başarılı olurlar. Bu çocuklar fonetik,diksiyon ve artikülasyon açısından çok başarılı olurlar.
Müzik, çocuklarda matematik ve hafızayı güçlendirir.
Çocuklarda duygusal zekanın (EQ) gelişiminde müziğin etkisi oldukça büyüktür.
İngilizce parçalarla kelime dağarcıkları da gelişir.
ht hayat