Etkinliğe, Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Necmi Karadağ, İl Kültür ve Turizm Müdürü Selami Yıldız, bazı STK temsilcileri, Kazancı Bedih’in oğlu Naci Yoluk ve mesai arkadaşları ile aile dostları katıldı.
Okunan duaların ardından Belediye Başkanı Fakıbaba ve beraberindekiler, “PİR” lakabıyla tanınan ünlü gazelhan Bedih Yoluk’un kabrine birer karanfil bıraktılar.
Kentimize mal olmuş şahsiyetlerin unutulmaması adına büyük gayret sarf eden Şanlıurfa Belediyesi’ne düzenlediği etkinlikten dolayı teşekkür eden Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, Kazancı Bedih’i rahmetle andıklarını söyledi.
8 yıl önce eşini ve kendisini elim bir soba zehirlenmesi yüzünden kaybettiğimiz Ünlü Gazelhan Kazancı Bedih’in Şanlıurfa için çok önemli şahsiyet olduğunu kaydeden Fakıbaba “Şanlıurfa’nın tanıtımına ve musikisine katkıda bulunmuş olan Kazancı Bedih’i ölümünün 8. yılında bir kez daha rahmetle anıyoruz. Şanlıurfa Belediyesi olarak kentimizin tarihine ve kültürüne katkıda bulunmuş ancak yaşamını yitirmiş isimleri ölümünün ardından anmayı kendimize bir görev olarak kabul ediyoruz. Ünlü gazelhan Kazancı Bedih’in yaşamımıza kazandığı eserleri ve yaşamını genç nesillerimize aktarabilmek amacıyla bir anma gecesi tertipledik ” dedi.
Kazancı Bedih’in oğlu Naci Yoluk ise yaptığı konuşmada, düzenlenen anma etkinliklerinden ötürü Şanlıurfa Belediyesi’ne minnettarlık duyduğunu belirterek babası Kazancı Bedih’i ölümünün 8. yılında rahmetle andıklarını söyledi.
URFA’DA “GAZELHANLAR GECESİ”
Şanlıurfa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Kazancı Bedih ve Ustaların Anısına “Gazelhanlar Gecesi” düzenliyor. Program 19 Ocak 2012 tarihinde saat 20.00 da Belediye Nikah ve Konferans salonunda gerçekleşecek. Programa Şanlıurfa dışından da çok sayıda davetlinin katılması bekleniyor. Usta seslerden gazellerin okunacağı “Gazelhanlar Gecesi” için Şanlıurfa Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü hazırlıklarını tamamladı.
KAZANCI BEDİH KİMDİR
Yüzlerce türküye kaynaklık yapan Bedih Yoluk, 1929 yılında Urfa’da doğdu. Sıra gecelerinde büyüyen Bedih, küçük yaşlarda cümbüş çalıp, gazel, türkü ve hoyratla tanıştı. Kısa sürede dikkatleri çekince de yörenin sevilen ses ve saz sanatçılarından biri oldu. 14 yaşında evlendirilen Bedih, ailesinin geçimini sağlamak için bir kazancı ustasının yanında işe başladı. O, artık Kazancı Bedih olarak anılacaktı. 70 yaşından sonra çıkardığı Yaşayan Tarih kasetiyle de halk müziği tutkunlarının gönlünde yer etti.