Hayatın caz hali: Barbun

Albümler
Hatice Tuncer’in haberi; Cazseverlerin yanı sıra Yeni Türkü dinleyicilerinin saksofonu ve flütüyle yakından tanıdığı Serdar Barçın, ilk solo albümü “Barbun”da füzyon caz tınılarıyla ...
EMOJİLE

Hatice Tuncer’in haberi;

Cazseverlerin yanı sıra Yeni Türkü dinleyicilerinin saksofonu ve flütüyle yakından tanıdığı Serdar Barçın, ilk solo albümü “Barbun”da füzyon caz tınılarıyla kendi müzikal geçmişini anlatıyor. AK Müzik’ten çıkan Barbun, albümünde Derya Köroğlu, unutulmaz “Fırtına” parçasını caz haliyle yorumlarken Gökçe de “Aradım Seni” şarkısıyla, enstrümantal albümün konuğu oluyor.

Barbun’a kadar gelmeden önce Serdar Barçın’ın hikâyesini dinliyoruz. İzmirli olan Barçın, sürekli güzel müziklerin dinlendiği bir aile ortamında büyümüş. Annesi piyano çalar, şarkı söylermiş, ağabeyi davul ve mandolin çalarmış:

“Benim müzik sevdam ağabeyimin beni her hafta İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın konserlerine götürmesiyle başladı. Sonunda ‘Bu çocuğun yeteneği var’ deyip ortaokulda beni konservatuvara yazdırdılar. Konservatuvarda yeniden ortaokul 1. sınıftan başlamak zorunda kaldım. Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın orta, lise, üniversite dönemlerinde 10 yıl klasik müzik eğitimi aldım.”

Gizli gizli saksofon

Konservatuvarda başarılı bir öğrenci olan Barçın lise son sınıftayken Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Genç Kuşak solistlerine katılır ve konserde çalar. Lise dönemlerinde caz dinlemeye ve caz müziği takip etmeye başlar:

“Lise ikinci sınıftayken dışarıda gruplarla çalışmaya başlamıştım. Lüks otellerin lobilerinde, piyano, flüt aktivitelerinde bulundum. Harçlığım da çıkıyordu. Üniversite yıllarında saksofon merakı başladı. Babamın aldığı alto saksofon ile okulda gizli gizli çalışıyordum. Flüt bölümündeydim ve konservatuvarda branş dışında başka bir enstrüman çalınmasına sıcak bakılmaz. Haklılar da, çünkü farklı dudak pozisyonlarıyla çalınır ve branş enstrümanı başka bir yöne götürür.”

100 konser…

Barçın, konservatuvar yıllarında caz müzisyeni Kamil Erdem’in ekibinde yer alır ve Ankara’da caz kulüplerinde çalmaya başlar:

“1999-2000 yılları arasında Sertab Erener’e yaklaşık 100 konserde çaldım. Mezun olduktan sonra bir yıl Ankaralı gruplarla çaldım.” [Cumhuriyet]