Tarihte Bugün! 28 Ocak Tarihinde Yaşananlar…
1-) Yavuz Sultan Selim komutasındaki Osmanlı Ordusu, Kahire’ye girdi. (1517)
2-) I. Dünya Savaşı: Osmanlı İmparatorluğu ile Britanya İmparatorluğu arasında Suriye-Filistin Cephesi başladı. (1915)
3-) Osmanlı Mebusan Meclisi’nin gizli oturumunda, Misak-ı Milli kabul edildi. (1920)
4-) Mustafa Suphi ve arkadaşları, Trabzon’a geldikten sonra İskele Kahyası İttihatçı Yahya tarafından bir motora bindirildiler ve gece denizde öldürüldüler. (1921)
5-) İçişleri Bakanlığı, İzmit ilinin adını Kocaeli olarak değiştirdi. (1923)
6-) Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası İstanbul Şubesi açıldı. (1925)
7-) İstanbul’da bir otomobil montaj fabrikası kurmak için Ford şirketi ile Maliye Vekaleti arasında imzalanan anlaşma Meclis’te kabul edildi. (1929)
Kıbrıs’ta Türklerin düzenlediği miting sırasında İngiliz askerlerinin ateş açması ve bir kamyonun kasten halkın üzerine sürülmesi sonucu 8 kişi öldü. TBMM, 31 Ocak’ta Birleşik Krallık’ı kınama kararı aldı. (1958)
9-) Çukurova’da sel oldu. 200 bin portakal ağacı sel altında kaldı, bir mensucat fabrikasını sel bastı. Zararın 5 milyon TL olduğu tahmin ediliyor. Bölgede yiyecek sıkıntısı başladı. (1959)
10-) İstanbul’da İstinye’deki Kavel Kablo Fabrikası’nda çalışan 170 işçi oturma grevi yaptı. İşçiler sendikalaşma nedeniyle işten çıkarılan dört arkadaşlarının işe geri alınmasını istiyorlardı. (1963)