KABAK ÇEKİRDEĞİ

Tarih
Sağlıklı bir atıştırmalık olarak kabak çekirdeği bilhasssa çiğ ve tuzlanmamış olarak kararınca tüketildiğinde sağlığımıza önemli katkılar sağlar. Kabak çekirdeğinin bu tür faydalarını şu şekilde sıral...
EMOJİLE

Sağlıklı bir atıştırmalık olarak kabak çekirdeği bilhasssa çiğ ve tuzlanmamış olarak kararınca tüketildiğinde sağlığımıza önemli katkılar sağlar. Kabak çekirdeğinin bu tür faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz.

Antioksidan bakımından zengindir. Vücudu oksitleyici faktörlere ve kimyasallara karşı korur.
Diyabetin yatışmasına katkı sağlar, riskini azaltır.
Zengin bir OMEGA 3 kaynağıdır ve bu sebeple kalp ve damar sağlığını korur. Tansiyonun dengelenmesine yardımcı olur. Kötü kolesterolü de düşürür.
Antikanser özellikleri vardır. Kanser yapıcı faktörlere karşı vücut savunmasını güçlendirir.
Uykuyu iyileştirir. Depresyonu yatıştırır. Sakinlik verir.
Parazitlerin ve bazı mikropların vücuttan atılmasını sağlar.
Mesane ve prostat sağlığına faydalıdır.
İçerdiği çinko, E vitamini ve diğer besin maddeleri dolayısı ile bağışıklığı güçlendirir ve kışın gripal enfeksiyonlara karşı vücut savunmasına destek olur.
Zengin vitamin, mineral ve OMEGA yağları dolayısı ile saçı da güçlendirir, dökülmesini engeller.
Yüksek mağnezyum içeriği dolayısı ile kas kramplarını engeller.
Lifli yapısı ile kabızlığı giderir.
Yüksek bitkisel protein içeriği dolayısı ile doyurucudur, kararınca tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olur.

Ancak kabak çekirdeğini günde 1 avuçtan fazla tüketmemek gerekir. Daha fazla fazla tüketilen kabak çekirdeğinin vücut için bazı zararları vardır. Fazla tüketildiğinde sindirim sorunlarına yol açabilir ya da fazla kilo alınmasına sebep olabilir. Ayrıca kabak çekirdeğinin aşırı tüketimi, yağlanma dolayısı ile sivilce oluşumuna da neden olabilir. Bu yüzden cilt sorunu olan ve yağlı cilde sahip olan kişilerin, kabak çekirdeğini aşırı tüketmemesi tavsiye edilir.
Kabak çekirdeği lif bakımından yüksektir, çok miktarda yemek gaz ve şişkinliğe neden olabilir. Lif, normalde kabızlığı önler, ancak bir kerede çok fazla kabak çekirdeği yemek şiddetli kabızlığa neden olabilir.
Netice olarak günde 1 avuçtan fazla kabak çekirdeği tüketmek sağlık açısından uygun değildir.