Hangi müzeler Kurban Bayramı’nda açık olacak!

Tarih
Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerleri, Kurban Bayramı’nda ziyaret edilebilecek. AA muhabirinin Bakanlıktan aldığı bilgiye göre, ülke genelindeki 189 müze ve 131 düzenlenmiş öre...
EMOJİLE

Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı müze ve ören yerleri, Kurban Bayramı’nda ziyaret edilebilecek.
AA muhabirinin Bakanlıktan aldığı bilgiye göre, ülke genelindeki 189 müze ve 131 düzenlenmiş örenyeri, bayramın 1’inci günü öğleden sonra ziyarete açılacak. 
Bakanlık, bayram tatiline gidenlere bulundukları yerlerdeki tarihi, sanatsal ve kültürel zenginliği keşfetme, yaşadıkları şehirlerde kalanlara da önünden defalarca geçmelerine rağmen ziyaret etme fırsatı bulamadıkları müzeleri gezme imkanı sunuyor. 
Vatandaşlar, geçen yıl Türkiye’nin en çok ziyaret edilen ilk iki müzesi olan Ayasofya ile Topkapı Sarayı’nın yanı sıra Mevlana Müzesi, Topkapı Sarayı Müzesi Harem Dairesi, Antalya Noel Baba Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzesi, Hacıbektaş Müzesi, Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi ve Cumhuriyet Müzesi’ni gezebilecek. 
İzmir Efes, Denizli Hierapolis ve Nevşehir Göreme gibi geçen yılın en çok ziyaret edilen örenyerlerinin de görülebileceği bayramda açık olacak bazı müze ve örenyerleri ise şöyle: 
Ankara: Anadolu Medediyetleri Müzesi, Etnografya Müzesi, Cumhuriyet Müzesi, Kurtuluş Savaşı Müzesi, Şefik Bursalı Müze Evi
İstanbul: Topkapı Sarayı Müzesi, Ayasofya Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Büyük Saray Mozaikleri Müzesi, Galata Mevlevihanesi Müzesi ve Fethiye Müzesi (3’üncü ve 4’üncü gün açık)
Antalya: Alanya Kalesi, Antalya Müzesi, Noel Baba Müzesi, Side Müzesi, Side Antik Tiyatrosu ile Aspendos, Myra, Olympos, Patara, Perge, Simena, Termessos örenyerleri
Aydın: Afrodisias, Didim ve Milet örenyerleri
Gaziantep: Zeugma Mozaik Müzesi
Hatay: Hatay Müzesi
Çorum: Alacahöyük veBoğüzköy müzeleri
Trabzon: Sümela Manastırı
Kahramanmaraş: Kahramanmaraş Müzesi
Çanakkale: Assos ve Troia örenyerleri
İzmir: Berdama Asklepion ve Akropol örenyerleri, Efes örenyeri ve Yamaçevler, St. Jean Anıtı
Mersin: Cennet-Cehennem Örenyeri
Muğla: Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi, Kayaköy, Kaunos, Knidos örenyerleri, Bodrum Mausoleion Anıt Müzesi ve Sedir Adası
Nevşehir: Derinkuyu Yeraltı Şehri, Göreme Açıkhava Müzesi, Kaymaklı Yeraltı Şehri, Zelve Örenyeri
Erzurum: Arkeoloji Müzesi, Atatürk Evi Müzesi, Türk İslam Eserleri ve Etnografya Müzesi (Yakutiye Medresesi)
-Saraylar da açık
TBMM Milli Saraylar Dairesine bağlı saray, köşk, kasır ve müzeler de bayramın 2’nci gününden itibaren misafirleri ağırlayacak. 
Bayramda Osmanlı sarayların ihtişamını görmek isteyenler için Dolmabahçe Sarayı ile Beylerbeyi ve Yıldız saraylarının kapıları da açık olacak.
Aynalıkavak, Beykoz, Ihlamur, Küçüksu ve Maslak kasırlarının yanı sıra Florya Atatürk Deniz Köşkü ile Yalova Atatürk Köşkleri, Aynalıkavak Musiki Müzesi, Dolmabahçe Saat Müzesi ve Saray Koleksiyonları Müzesi de ziyaret edilebilecek. 

KAPALI MÜZELER
Yurt genelinde restorasyon, teşhir ve tanzim çalışmaları nedeniyle kapalı olan müzeler ise şunlar:
Adana Etnografya Müzesi, Diyarbakır Müzesi, Manisa Müzesi (Arkeoloji Bölümü), Sivas Aşık Veysel Müzesi, Van Müzesi, Zonguldak Ereğli Müzesi, Hasankeyf Örenyeri, Aksaray Ihlara Vadisi (Kısmen), Nevşehir Göreme (Kızlar Manastırı), Çanakkale (Kilitbahir Kalesi), Şanlıurfa Harran İç Kale ile Şanlıurfa Kalesi, İzmir Atatürk Evi Müzesi, Efes Müzesi ile Bergama Müzesi Bağlı Birimi Kızılavlu, İstanbul Türk ve İslam Eserleri Müzesi ile Kariye Müzesi, Gaziantep Hasan Süzer Etnografya Müzesi ile Arkeoloji Müzesi, Mersin Anamur Müzesi, Bursa Mudanya Mütareke Evi Müzesi, Muğla Fethiye (Kayaköy’de Bulunan İki Kilise), Konya Akşehir Taş Eserler Müzesi ile Mevlana Müzesi (Matbah-ı Şerif bölümü) ve Adam Mickiewicz Müzesi.