Cumhuriyet Dönemi Makaleler Bibliyografyası

Kitap
1995’den günümüze Türkiye Makaleler Bibliyografyası ile 1923 -1999 yıllarını kapsayan Cumhuriyet Dönemi Makaleler Bibliyografyası veri tabanları, yapılan ayrıntılı bir çalışma sonucunda, tek bir...
EMOJİLE

1995’den günümüze Türkiye Makaleler Bibliyografyası ile 1923 -1999 yıllarını kapsayan Cumhuriyet Dönemi Makaleler Bibliyografyası veri tabanları, yapılan ayrıntılı bir çalışma sonucunda, tek bir arayüzden taranabilir hale getirilerek, Aralık 2014 itibarıyla araştırmacıların hizmetine sunuldu. Bibliyografyalar, kullanıcının asıl kaynağa ulaşmasında rehberlik eden yöneltici dizinler olduklarından, araştırmacılara, büyük destek oluyor.

İnternet ortamında 1995’den beri yayınlanıyor

Milli Kütüphane Başkanlığınca,1952’den beri basılı yayımlanan Türkiye Makaleler Bibliyografyası, 1995 yılından itibaren, internet ortamında yayınlanmaya başladı. Türkiye Makaleler Bibliyografyası’nın hazırlanma amacı; bilimsel ve kültürel nitelikli dergiler ile çeşitli bilimsel toplantılar sonunda yayınlanan bildiri kitapları içinde yer alan seçilmiş makalelerin, bibliyografik kayıtlarına erişimi sağlamak.

5 bin dergideki, 1 milyon bilimsel makale tarandı

Türkiye Makaleler Bibliyografyası, Türkiye’de yayınlanan en önemli ve kapsamlı elektronik kaynaklardan biri olma özelliğini sürdürüyor. Araştırmacıların daha etkin ve verimli makale taraması yapabilmeleri için Türkiye Makaleler Bibliyografyası ile Cumhuriyet Dönemi Makaleler Bibliyografyası üzerinde yapılan ayrıntılı bir çalışma sonucunda “1923’ten Günümüze Makaleler” sloganıyla, şu an için 5 bin dergideki, 1 milyona yakın bilimsel makale, tek bir ara yüzden taranabilir hale getirildi.

Yazar, makale, konu, dergi adına hemen ulaşılabiliyor

Milli Kütüphane Başkanlığınca yapılan çalışmalar sonucunda, veri girişi altyapısı yeniden kurgulandı, yeni sisteme yazar adları ve yayın adı otorite dizinleri eklendi. Yeni kullanıcı ara yüzü ile yazar, makale, konu, dergi adı vb. filtremeler, çok etkin ve verimli bir şekilde kullanıcının hizmetine sunuldu.

Seç ve paylaş özelliği ile liste oluşturulabiliyor

Araştırmacılar yeni trend teknolojiler ve yaklaşımlar dikkate alınarak hazırlanan yazılım ve sunucu altyapısı ile daha hızlı sonuçlar elde edilebiliyor. Ayrıca seç ve paylaş özelliği ile de araştırmacılara kendi listelerini oluşturma imkanı sağlandı..

http://makaleler.mkutup.gov.tr/TBMhakkinda.aspx