Yazarlar Burada Yetişiyor

Etkinlikler
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak için 10 yıldan bu yana ”Yazarlığa Hazırlık Kursu” açtıklarını belirterek, ”Şu ana ka...
EMOJİLE

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak için 10 yıldan bu yana ”Yazarlığa Hazırlık Kursu” açtıklarını belirterek, ”Şu ana kadar 400’ü aşkın gencimiz bu kurstan yararlandı” dedi.

Yavuz, Yazarlar Birliği‘nin Türkiye‘deki farklı fikirlere sahip yazarları bir çatı altında toplayarak, yazarlar arasında mesleki dayanışmayı geliştirmek, ülkedeki kültür hayatına yazarların katılımını sağlamak, onların özlük haklarını korumak, topluma okuma ve yazma alışkanlığını kazandırmak amacıyla 14 yazar tarafından kurulduğunu belirtti. Bin 200 üyesi bulunan birliğin, 11 ilde şubesinin ve 11 ilde temsilciliğinin hizmet verdiğini bildiren Yavuz, yaptıkları etkinliklerle Türkiye‘deki yazarları, şairleri, aydınları ve bilim adamlarını gündeme getirmeye çalıştıklarını vurguladı. Kuruluşunun 32. yılını kutladıkları birliğin, yurt içinde ve yurt dışında birçok çalışma yaptığını dile getiren Yavuz, hayata geçirdikleri projeler arasında ”Yazarlığa Hazırlık Kursu’‘nu çok önemsediklerini kaydetti. Yavuz, şunları söyledi:

”Gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak için 10 yıldan bu yana ‘Yazarlığa Hazırlık Kursu’ açıyoruz. Şu ana kadar 400‘ü aşkın gencimiz bu kurstan yararlandı. Türkiye‘yi ve dünyayı doğru okuyup, doğru yazmak için başlattığımız kurs, her yıl 2’şer dönem halinde gerçekleştiriliyor. Kursta ‘temel’ ve ‘yönlendirme’ dersleri adı altında eğitimler veriliyor. Gençlere, yazar, sanatçı ve yöneticiler tarafından da dersler veriliyor. Yaptığımız etkinliklere, gençlerin ilgisi güzel. Ama gençlerin ilgisinin daha çok olması gerektiğini düşünüyorum. Gençlerin bol bol kitap okumalarını istiyoruz. ‘Yazmanın yolu okumaktan geçiyor’. Bizim millet olarak, en büyük hatamız okumamaktır.”

Kursu bitiren gençlere sertifika verildiğini ifade eden Yavuz, ”Kursta bir anlamda beyin fırtınası yapılıyor. Yazarlık doğuştan gelen bir kabiliyet, bunun bir okulu yok. Ancak gençlerimize eğitimlerle, bazı şeylerin ip uçlarını ve okuma alışkanlığını kazandırmayı hedefliyoruz. Kitap nasıl okunur? Düşünceler nasıl yazıya dökülür? Bunları öğretmeye çalışıyoruz” diye konuştu. Yazarların en büyük sorununun maddi imkansızlıklar olduğunu dile getiren Yavuz, ”Bu anlamda devletin desteğini bekliyoruz. Örneğin, bazı etkinlikler yapmak istiyoruz ama maddi gücümüz yetmiyor. Yazar Nurettin Topçu‘nun doğumunun 100. yılı nedeniyle düzenlediğimiz ‘1. Ahlak Şûrasını’ Ankara‘da yapacaktık. Ama imkanımız olmayınca İstanbul Ticaret Odası‘ndan destek aldık. Mutlaka devletin bir desteği gerekiyor” dedi.