Enis Akın’ın Saffet Murat Tura ile yaptığı söyleşinin de bulunduğu dosyada, Jess Layton, Kirsty Hall, Ilgın Yıldız, Soner Demirbaş ve Hulusi Çınar’ın şiir ve metafor üzerine yazıları yer alıyor.
“Şair ve Okuru” sayfalarının bu sayıdaki konuğu ise Akif Kurtuluş. “Siyasi terbiyeyle tanışmadan önce, şiir terbiyesi edinmeye çalıştım” diyen Akif Kurtuluş’la Mahmut Temizyürek konuştu.
Erdoğan Alkan’ın “Dağlarca Anıları”nın ikinci bölümünün yer aldığı dergide, Sabit Kemal Bayıldıran’ın, “Edebiyatımızda Şiir Sözlüğü” köşesinde “İstiklâl Marşı”nı incelediği yazısı da bulunuyor. Ramis Dara, şiir kitapları arasında gezinirken, Cihan Oğuz, şairle Tanrı arasındaki ilişkiyi, Enis Akın da “İncir Yaprağı” adını verdiği köşesine “şairin devletle imtihanı”nı sorgulayarak başladı.
Bu sayıda, Tuğrul Keskin ve Yasin Erol ile yapılan söyleşilerin yanı sıra, Mustafa Durak’ın Yücel Kayıran’a “Felsefi şiir” tartışmaları üzerinden verdiği yanıt da bulunuyor.
“Şiirin Uzun Tarihi” sayfalarında, Cahit Sıtkı Tarancı’nın bilinmeyen söyleşisi, şiir gündemine dair notlar ve olaylar da yer alıyor. Bülent Kale’nin, “Bir Şairden” köşesinin bu sayıdaki konuğu, oğlunu ve gelinini faşist diktatörlüğe kurban vermiş Arjantinli şair Juan Gelman…
37. sayının şairleri ise, İzzet Yasar, Sina Akyol, Sezai Sarıoğlu, Mustafa Köz, Metin Fındıkçı, Hakan Sürsal, Levent Karataş ve Türkân Yeşilyurt…