Türkiye ile Japonya arasında tasavvuf köprüsü

Etkinlikler
Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü, T. C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından Mevlana Kültürel İlişkiler Programı Çağrısı çerçevesinde desteklen...
EMOJİLE

Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü, T. C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından Mevlana Kültürel İlişkiler Programı Çağrısı çerçevesinde desteklenen “İki Doğu’nun Köprüsü: Tasavvuf Kültürü Eğitim Programı” Projesi’ni yürütecek.

Kyoto Üniversitesi ve Kerim Vakfı ile ortak bir protokol kapsamında hayata geçirilecek proje, 22 Ekim’de Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans Salonu’nda düzenlenecek Açılış Sempozyumu ile başlayacak.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, Üsküdar Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Kerim Vakfı Kurucusu Cemalnur Sargut’un ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Sempozyuma T. C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı adına Müsteşar Yardımcısı ve uzman heyeti, İstanbul Japonya Başkonsolosluğu, Kültür Bakanlığı temsilcileri de iştirak edecek.

Sempozyumda Kyoto Üniversitesi’nden Prof. Yasushi Tonaga, Tokyo’da bulunan Sophia Üniversitesi’nden Prof. Masayuki Akahori ve National Defense University’den Assoc. Prof. Daisuke Maruyama birer bildiri sunacak.

Sempozyuma bildirileri ile Türkiye’den Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü öğretim üyeleri Prof. Dr. Emine Yeniterzi ve Prof. Dr. Osman Nuri Küçük ve Yalova Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Ahmet Murat Özel katılacak.

Sempozyum Üsküdar Üniversitesi Televizyonundan ve Kerim Vakfı tarafından iki dilde (Türkçe ve İngilizce) tv. uskudar.edu.tr adresinden canlı olarak yayınlanacak.

Sempozyum kapsamında, 23 Ekim Pazar günü, davetiyeli katılım ile “Tasavvuf Alanında, Türkçe ve Japonca Verilmiş Olan Eserlerin Tercüme Çalışmalarının Yapılandırılması” başlıklı bir çalıştay gerçekleştirilecek.

Kültürel ve akademik işbirliği hedefleniyor

Yaklaşık bir yıl sürmesi planlanan proje ile iki ülkenin araştırma kurumları arasında mevcut akademik ve araştırma kapasitelerinin bir araya getirilerek kültürel ve akademik işbirliğinin geliştirilmesi amaçlanıyor. Projenin, genç nesil araştırmacıların Beşeri ve Sosyal Bilimler alanında vereceği eserlerle, uzun vadede iki ülke toplumsal bakış açıları üzerinde ve kamusal diplomasinin gelişmesinde olumlu etkiler yaratması bekleniyor.

Japonya’dan doktora öğrencileri katılacak

Proje kapsamında Ocak ayında Japonya’dan 10 doktora öğrencisi Türkiye’ye gelerek 6 hafta süresince Tasavvuf Kültürü Eğitim Programı’na katılacak. Osmanlı Türkçesi ve Paleografyası derslerinin verileceği program kapsamında Türkiye’deki yazma eser birikiminin tanıtılması, tasavvuf düşüncesi ve İslam felsefesi konularında dersler verilmesi ve birincil kaynaklarının incelenmesi planlanıyor. Proje kapsamında Osmanlı dönemi Türkçe tasavvuf metinleri incelenecek. Tasavvuf Kültürü Eğitim Programı’na katılan genç araştırmacılar, tasavvuf konularını akademik, literatür merkezli bir meselenin de ötesinde, bu toplumu ve kültürünü daha yakından tanıyarak anlama imkanı elde edecek.

Kültür günleri düzenlenecek

Proje kapsamında, kamusal diplomasiyi geliştirmek üzere İstanbul, Ankara ve Kyoto’da, ilgili elçiliklerin destekleriyle Japonya Kültür Günü ve Türkiye Kültür Günü etkinlikleri düzenlenmesi planlanıyor.

Kapanış sempozyumu Kyoto Üniversitesi’nde

İki Doğu’nun Köprüsü: Tasavvuf Kültürü Eğitim Programı Projesi Kapanış Sempozyumu, Kyoto Üniversitesi’nde 25 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirilecek.

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/