Timaş’tan gençlere yönelik roman yarışması

Etkinlikler
Timaş Yayın Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Genç Timaş, gençler için yazılmış romanların yayımlanmasını teşvik ederek ilk gençlik edebiyatına özgün ve güncel eserler kazandırmak amacıyla ödüllü bir...
EMOJİLE

Timaş Yayın Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Genç Timaş, gençler için yazılmış romanların yayımlanmasını teşvik ederek ilk gençlik edebiyatına özgün ve güncel eserler kazandırmak amacıyla ödüllü bir roman yarışması düzenliyor. İlki geçen yıl düzenlenen Genç Timaş Roman Yarışması’na, 11-15 yaş grubunun duygu ve düşünce ufkunu genişletecek; kurgu ve anlatım tekniği bakımından örnek oluşturacak edebî eserlerin yazılmasını özendirmek ve gençlik edebiyatına özgün eserler kazandırmak gibi iki temel amaç doğrultusunda başvurular kabul ediliyor.

Yarışma şartnamesinde “Yarışmaya uyruğu ve öğrenim durumu ne olursa olsun, 18 yaşın üzerinde ve şartname koşullarına uyan herkes katılabilir.” denmiş. Ayrıca katılımcıların yarışmaya birden fazla eserle başvurmasına ve gönderilen eserlerin birden fazla yazarı olabileceğine ilişkin iki şart/opsiyon da söz konusu.

Seçici kurulunda Yrd. Doç. Dr. Mehmet Özdemir, Dr. Melike Günyüz, Nuran Turan, Aslı Tohumcu ve Nihat Vuran’ın yer aldığı yarışmanın son başvuru tarihi, 6 Temmuz 2012.

Yarışma için başvurular, genctimas.com sitesi üzerinden sadece online olarak kabul ediliyor. Yarışmanın ödül töreni 31. TÜYAP İstanbul Kitap Fuarı’na yakın bir tarihte yapılacak. Yarışma hakkında daha detaylı bilgi edinmek isteyenler bilgi@genctimas.com adresine mail atmalı ya da 0212 511 24 24 nolu telefondan 118 dâhili numarasını aramalılar.

Geçen Yılın Dereceye Giren Kitapları

İlki 2011 yılında düzenlenen Genç Timaş Roman Yarışması’nda Fatma Pekşen, Salih Zengin, Asım Gültekin, Yusuf Dursun, Bestami Yazgan ve Gökhan Özcan’dan oluşan jürinin ödüllendirilmeye değer bulduğu ve geçtiğimiz günlerde kitapçı raflarında yerini alan eserler şunlardı:

1-      KMG–8 Aysel Gürmen

2-      Kahramanım Olur Musun? – Adem Dönmez

3-      Her Şey Sınav İçin mi? – Ercan Harmancı