“Tarih Öcü “ Değildir

Etkinlikler
Gazeteci –Yazar ve İstanbul Seyyahı Fahri Sarraoğlu, Osmaniye Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü’nün daveti üzere, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi öğrencilerine “Osmanlı ve İstanbul Sevgisi” üzerin...
EMOJİLE

Gazeteci –Yazar ve İstanbul Seyyahı Fahri Sarraoğlu, Osmaniye Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürlüğü’nün daveti üzere, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi öğrencilerine “Osmanlı ve İstanbul Sevgisi” üzerine bir seminer verdi. Sarrafoğlu, özellikle bugüne kadar “tarih” sevgisinin yeterince verilememesinden veya zevkli hale getirilememesinden dolayı, gençlerin tarihten “öcü” gibi gördüklerine dikkat çekerek, tarih sevgisini geleceğimizin teminatı olan gençlere vermeliyiz dedi.

Sarrafoğlu, sunumda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Unutmayalım ki tarihini bilen ve seven gençler milletine ve devletine daha çok sahip çıkar ! Eğer, Fatih Sultan Mehmet Han, tarih bilgisi olmasaydı, İstanbul’un geçmişini bilmeseydi, o güne kadar İstanbul’u 17 kez kuşatan Müslümanların nerede hata yaptıklarını araştırmasaydı İstanbul’u nasıl fethedecekti. Fatih, çok iyi tarih bilgisi sayesinde gemileri bir gecede karadan yürüttü, çünkü biliyordu daha önce Avar Türklerinin oradan gemileri karadan indirdiğini. Yine Eyüp Sultan Hazretlerini iyi biliyor, saygı duyuyordu , O’nun İstanbul kuşatmasına geldiğinde yaptığı askeri taktiklerin hepsini not etmiş ve geliştirerek fetih sırasında de uygulamıştı.”

İSTANBULU GEZMEK HOBİNİZ OLSUN

Günümüz gençliğinin daha az meraklı ve daha az gezen olduğunu da dile getiren Sarrafoğlu, Osmaniyeli gençlere daha çok gezmelerini tavsiye ederek özellikle İstanbul’u gezerek daha çok keşfetmelerini istedi. Sarrafoğlu, açıklamasında şunları söyledi: “İstanbul birçok medeniyetin imza attığı güzide şehirlerimizden bir tanesidir. Burada bir tarihi eseri gezerken orada onu sadece taş olarak ya da bir obje olarak görmüyorsunuz. Mimar Sinan Şehzadebaşı Camiinde neden minaresini nakışlı yapmış merak edip, araştırıyor ve hayran oluyorsunuz. Çünkü çıraklık eserim demişti ve minarelerdeki nakışlar da Enderunda okurken çırakların giydiği üniformanın nakışlarıdır.Yine caminin köşesinde bulunan mavi mermer taşın oraya konma sebebi de İstanbul’un merkezinin orası olduğunun göstergesidir.”

Sarrafoğlu, ilgiyle izlenen sunumu sırasında, İstanbul’da bulunan sadaka taşlarını, Millet Kütüphanesi, Fatih Camii , Tayyare Anıtı ve daha birçok eserlerden bahsederek, “İstanbul’da taş üstüne taş konurken mutlaka tasavvufi terbiye ile konmuştur. Ustasından kalfasına kadar tüm çalışanlar tasavvufi terbiyeden geçmiştir,”dedi.

Sunum sonrasında Kredi ve Yurtlar İl Müdürü Oğuzhan Çetin tarafından, Fahri Sarrafoğlu’na teşekkür ederek çiçek ve plaket takdim edildi.

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/