Rezan Has Müzesi günümüzden yaklaşık dokuz-on bin yıl öncelere giderek insanların doğaya karşı verdikleri mücadeleyi, günlük hayatı, inanç dünyalarını, sosyal ve ticari ilişkilerini kısacası geçmiş medeniyetlerin sessiz tanıklarını sanatseverlere sunuyor.
‘Neolitik’ten Selçuklu’ya Sessiz Tanıklar’ adlı sergide, M.Ö. 7500-M.S. 1500 yılları arasında Anadolu ve çevresinde yerleşen çeşitli uygarlıklara ait eserler kronolojik, mühürler, tıp aletleri, silahlar, figürler, ağırlık ölçüleri gibi araç gereçler ise tematik olarak tanıtılıyor. Daha önce teşhir edilmemiş eserlerin de yer aldığı sergide, M.Ö. ve M.S. birinci yüzyıllara ait bronz bir küvet, gümüş kakmalı bronz cerrahi set, M.Ö. 2000 yılına ait, Urartu iğneleri, obsidyen ok uçları, at koşumları, adak heykelleri, kandiller ile pişmiş toprak heykeller bulunuyor.
Müze yöneticisi Ahu Has, Prehistorik Çağ’dan Selçuklu İmparatorluğu’na kadar geniş bir dönemi kapsayan eserlerle, kesintisiz bir tarihsel süreci sunmayı hedeflediklerini ve ülkemizin önde gelen koleksiyonerlerinin, daha önce teşhir edilmemiş eserlerini izleyiciyle paylaşma fikrinden yola çıkarak, sadece akademik çalışmalara açık olan Halûk Perk Müzesi koleksiyonunu izleyiciyle buluşturma fırsatı oluşturduklarını söylüyor. Ziyaretçileri Haliç kıyısından, Anadolu ve çevre uygarlıklara doğru tarihi bir yolculuğa çıkaracak ‘Neolitik’ten Selçuklu’ya Sessiz Tanıklar’ adlı sergi 31 Aralık 2010’a kadar gezilebilir.