Pera Müzesi’nden çocuklar için eğitim programları

Etkinlikler
Pera Müzesi’nin, ev sahipliği yaptığı 15. İstanbul Bienali’nin “iyi bir komşu” sergisi kapsamında, 4-12 yaş gruplarına özel düzenlediği hafta sonu eğitim programları devam ediyor. Koç Holding desteğiy...
EMOJİLE

Pera Müzesi’nin, ev sahipliği yaptığı 15. İstanbul Bienali’nin “iyi bir komşu” sergisi kapsamında, 4-12 yaş gruplarına özel düzenlediği hafta sonu eğitim programları devam ediyor. Koç Holding desteğiyle gerçekleştirilen program dahilinde katılımcılar, sergide yer alan sanatçıların eserlerinden ilham alarak, kendi tasarımlarını oluşturuyor. Program, 12 Kasım’a kadar ücretsiz gerçekleşiyor.

Pera Müzesi’nin, farklı yaş gruplarına yönelik eğitim programı, 15. İstanbul Bienali’nin “iyi bir komşu” teması etrafında şekillenen birbirinden yaratıcı ve eğlenceli atölyelerden oluşuyor. Sanatçı ve eğitimci Polly Brannan işbirliğinde hazırlanan atölyeler bienali çocuk ve gençlerle buluştururken, sanatı ve sanatçıları daha anlaşılır kılmayı amaçlıyor.

4-6 yaş grubu komşularını keşfediyor!

Komşu Komşu Hu Hu! atölyesine katılan minik ziyaretçiler, hayallerindeki mahalleleri renkli kağıtlara, pastel boya, mukavva ve geri dönüşüm malzemeleri yardımıyla tasarlıyor, en yakın arkadaşlarının bu hayali mahallede yaşadığını düşlüyor. Sokakta, parkta, markette ve okulda karşılaşılan insanların yüzlerini düşünmeye ve hafızalardaki imajları kartonlara çizmeye yönelten Binbir Surat: Komşular atölyesi, kişilikleri yansıtan yüzler üzerine gerçekleşen sohbetle son buluyor. Hareketi seven minik katılımcılar, Ayaklar Yukarı Kollar Yana atölyesinde, sırt üstü yatarak ayakları ile soyut resimler oluşturuyor, hem eğleniyor hem de resme başka bir açıdan bakmayı keşfediyor.

7-12 yaş grubu sanatçılardan ilham alıyor!

Sanatçı Fred Wilson’ın “Afro Kısmet” isimli eserinden ilhamla hazırlanan Yukarıdan Aşağıya: Sarkıt Gitsin atölyesi, çember köpüklerin renklendirilerek avizeye dönüştürülmesinden oluşuyor. Katılımcılar atölye sonunda kurdele ve krapon kağıtlarla süsledikleri rengarenk avizeleri evlerine taşıyor. Sanatçı Gözde İlkin’in geleneksel motifler içeren dantellerinin incelendiği Balonu Patlat Lambanı Gör! atölyesi ile katılımcılar, balon ve dantel yardımı ile kendi lambalarını oluşturuyor. Sanatçı Andra Ursuta’nın çocukluğunu geçirdiği evin odalarının minyatür kopyalarından oluşan eserlerinden yola çıkılan Minyatür Odalar atölyesinde çocuklar, ayakkabı kutusu içerisinde kumaş, ahşap gibi gündelik malzemelerine geri dönüşüm malzemelerini de ekleyerek minyatür odalarını tasarlıyor.