Özgür-Der Aylık Panelleri Başlıyor!

Etkinlikler
Özgür-Der’in aylık olarak Fatih Belediyesi Ali Emiri Kültür Merkezi Nikâh Salonu’nda düzenlediği dizi panellerde bu yıl “Ortak Kimliğimiz-Farklı Tecrübelerimiz” üst başlığıyla çeşitli konular tartışıl...
EMOJİLE

Özgür-Der’in aylık olarak Fatih Belediyesi Ali Emiri Kültür Merkezi Nikâh Salonu’nda düzenlediği dizi panellerde bu yıl “Ortak Kimliğimiz-Farklı Tecrübelerimiz” üst başlığıyla çeşitli konular tartışılacak.

Köklü bir mirasın, ihya ve tecdid geleneğinin devamı olan İslami hareket olgusu yüzyılı aşkın bir süredir İslam dünyasının en canlı, dinamik gündemini teşkil etmeyi sürdürüyor. 2011 başında ‘Arap Baharı’ adı verilen ve Ortadoğu’nun tamamında büyük sarsıntılara, toplumsal-siyasal mücadelelere yol açan hareketlilik İslami hareket olgusunu çok daha sıcak bir başlık olarak gündeme soktu.

Sadece bölgesel güçleri, yerli despotları değil, küresel egemenleri de paniğe sevk eden bu olguyu bastırmak, alt etmek, mecrasından saptırmak için en geniş düzeyde ittifaklar kurulduğuna ve her türlü baskı ve şiddet aracının devreye sokulduğuna şahitlik ettik. Mevcut statükonun korunması ve İslamcıların iktidarının engellenmesi amacı doğrultusunda açık insanlık suçlarına imza atıldı.

Uygulanan yöntemler farklılık arzetse de, küresel güçlerin yerel diktatörlüklerle işbirliği içinde icra ettikleri baskı altına alma, kuşatma siyasetinin yaygınlaşarak sürdürüldüğü gözlemlenebilmekte. Bu çerçevede ‘İslamcı’ olarak nitelenen hareketlerin, örgütlerin, yapıların sindirilmesi, tasfiye edilmesi çabaları hızlanmakta.

Bu olgudan hareketle, 2016-2017 dönemi aylık paneller dizimizde İslami hareketlerin Ümmet coğrafyasında yaşadıkları sorunları, karşılaştıkları gündemleri en genelde İslami hareket tecrübesi zemininde tartışmayı hedefledik. Türkiye’de büyük bir depreme yol açan 15 Temmuz darbe kalkışmasının ve darbeye karşı direnişin yansımalarına ise daha geniş bir yer ayırdık.  

Bu yıl yapılacak Özgür-Der aylık panel konuları işte bu amaca matuf olarak belirlendi. Bu bağlamda;

15 Temmuz ve Toplum Değerlendirmesini Güncelleme İhtiyacı

Gülen Örneğinde Sahih Ölçülerin Aşılması Tehlikesi ve Sapma Olgusu

Popüler ve Geleneksel Kavram ve Sembollere Yaklaşımda Ölçü

28 Şubat’tan Bugüne: Kemalist Vesayet ve Değişimin Yönü

28 Şubat’ın Unutulan Mağdurları: Zindandaki Müslümanlar

Mısır- Devrim, Darbe ve Direniş Sürecinde İhvan Örnekliği

Tunus- Nahda Pratiği: Tecdid mi, Gerileme mi?

Suriye-Çözüm Nerede Aranmalı?  Medya ve Mahremiyetin Sınırları

başlıkları altında meseleyi tartışarak doğru tavrın ne olması gerektiği sorusuna cevap aranacak.

İLK PANEL 13 EKİM PERŞEMBE AKŞAMI

Aylık panellerin ilkinde “15 Temmuz ve Toplum Değerlendirmesini Güncelleme İhtiyacı” konusu tartışılacak. PaneldeOn yıllar boyunca darbecilerin boyunduruğu altında sinik-edilgen bir topluluk tasvirine muhatap olan Türkiye toplumunun 15 Temmuz’da darbeye karşı sergilediği direniş sadece siyasal yapıda değil, toplumsal düzeyde de yeni tanımlamalarda bulunmayı gerektirmekte değil midir?” sorusuna cevap aranacak.

Kenan Alpay’ın yöneteceği, Mustafa Yılmaz ve Hülya Şekerci’nin konuşmacı olduğu program 13 Ekim Perşembe 2016 günü yapılacak. Fatih Belediyesi Ali Emiri Kültür Merkezi Nikâh Salonu’nda yapılacak panel, saat 20.00’de başlayacak.

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/