Kültürel Çeşitlilik 2030

Etkinlikler
UNESCO Kültürel İfadelerin Çeşitliliğinin Korunması ve Geliştirilmesi Sözleşmesi’nin 5. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleşecek olan buluşma, İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi Bölümü, UNE...
EMOJİLE

UNESCO Kültürel İfadelerin Çeşitliliğinin Korunması ve Geliştirilmesi Sözleşmesi’nin 5. yıl dönümü dolayısıyla gerçekleşecek olan buluşma, İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültür Yönetimi Bölümü, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, UNESCO Alman Komisyonu ve Kültürel Çeşitlilik Koalisyonları Uluslararası Federasyonu (IFCCD) tarafından düzenleniyor.

Türkiye ve çevre ülkelerden 10 genç uzmanın aktif olarak katılımıyla gerçekleşecek olan U40 Katılımcıları Uluslararası Forumu 2009-2011 UNESCO "Kültürel Çeşitlilik 2030" Buluşması’nda, 5 yılda sözleşme alanında kaydedilen gelişmeler, sözleşmenin bilinirliğinin artırılması için benimsenebilecek stratejiler, sözleşmenin bilgi paylaşımı ve değişimi alanlarında uygulanması gibi konular ele alınacak. Ayrıca, farklı bölgelerde sonuçlandırılmış ve hali hazırda yürütülmekte olan U40 faaliyetleri değerlendirilecek.

"Kültürel çeşitliliğe yön ver, bilgiyi seferber et, itici güçleri harekete geçir!" sloganıyla yol alan program, UNESCO Kültürel İfadelerin Çeşitliliğinin Korunması ve Geliştirilmesi Sözleşmesi’nin etkin biçimde hayata geçirilmesini amaçlıyor.

Kültürel çeşitliliğin sürdürülebilir kalkınma için önemli bir itici güç teşkil ettiğini vurgulayan U40 programı, 40 yaşın altındaki genç uzmanlara (akademisyenler, araştırmacılar, doktora öğrencileri, doktora sonrası araştırmacılar ve kültürel alanda aktif kişiler) kültürel çeşitlilik ve UNESCO Kültürel İfadelerin Çeşitliliğinin Korunması ve Geliştirilmesi Sözleşmesi hakkındaki uluslararası tartışmalara katılım olanağı sağlıyor.

KONFERANS KATILIMCILARI
UNESCO Almanya Komisyonu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Christoph Wulf, Kültürel Çeşitlilik Koalisyonları Uluslararası Federasyonu Genel Sekreteri Charles Vallerand, UNESCO Alman Komisyonu Kültür Bölümü Şefi Christine M. Merkel, U40 Kapasite Geliştirme Programı üyesi Tsveta Andreeva, Interarts Vakfı’nda araştırmacı ve proje koordinatörü Jordi Baltà, uluslararası sanat ve kültür politikaları danışmanı Aimee Fullman, U40 üyesi Piatã Stoklos Kignel, Anupama Sekhar etkinliğin katılımcıları arasında yer alıyor.

Prof. Dr. Christoph Wulf
2008’den bu yana UNESCO Alman Komisyonu Başkan yardımcılığı görevini sürdüren Christoph Wulf, antropoloji ve eğitim felsefesi profesörüdür. Berlin Freie Üniversitesi bünyesindeki Disiplinlerarası Tarihi Antropoloji Merkezi’nin kurucuları arasındadır. Uluslararası Araştırma ve Eğitim Grubu "InterArt" ve bir araştırma merkezi olan "Performing Cultures"’ üyesidir. Bükreş Üniversitesi tarafından fahri profesörlük unvanı verilmiştir.

Charles Vallerand
Kültürel Çeşitlilik Koalisyonları Uluslararası Federasyonu Genel Sekreteri Temmuz 2009’dan bu yana Kültürel Çeşitlilik Koalisyonları Uluslararası Federasyonu Genel Sekreteri görevini ifa eden Charles Vallerrand çalışmalarını uzun süredir kültür alanında sürdürmektedir. Frankofon dünyada uluslararası işbirliği üzerinde uzmanlaşmıştır. TV5 Quebec’te pek çok pozisyonda bulunmuştur.

Christine M. Merkel
Halen UNESCO Alman Komisyonu Kültür Bölümü Şefi olan Christine M. Merkel aynı zamanda Alman Kültürel Çeşitlilik Komisyonu İdari Koordinatörü ve Avrupa Konseyi Kültür Komitesi kurul başkanıdır. Kültür ve sanat yaşamından pek çok isimle işbirliği içinde, Alman hükümeti ve parlamentosuna UNESCO’nun ilgi alanına giren konularda danışmanlık yapmaktadır.

Tsveta Andreeva
Kültür politikaları geliştirmekten sorumlu Avrupa Kültür Vakfı’nda politika uzmanı olarak Genç Kültür Politikası Araştırmacıları Forumu’nu koordine etmektedir. Bulgaristan Kültür Bakanlığı’nda çalışmıştır. 2008’den beri U40 Kapasite Geliştirme Programı üyesidir.

Jordi Baltà Portolés
2001’den bu yana Interarts Vakfı’nda araştırmacı ve proje koordinatörü olarak çalışmaktadır. İlgi alanları yerel ve bölgesel kültür politikaları, kültürel katılım, kültürel çeşitlilik ve uluslararası alanda kültürün rolünü içermektir. 2007’den beri U40 çerçevesindeki "Kültürel Çeşitlilik 2030" projesinde rol almaktadır.

Aimee Fullman
Uluslararası sanat ve kültür politikaları danışmanıdır. Uzmanlık alanları Kuzey Amerika karşılaştırmalı kültür politikası, kültür diplomasisi, kültürel çeşitlilik, kültür ve teknolojidir. 2007 yılında Robert Sterling Clark Vakfı kültürel diplomasi inisiyatifinin proje danışmanı olmuştur. 2009’dan beri U40 üyesidir.

Piatã Stoklos Kignel
Brezilya’da kamu sektörü ve özel sektörde görev yapmıştır. Özellikle kültür yönetimi alanında deneyim sahibidir. Uzmanlık alanı kültür ve eğitimi bir araya getirecek atılımlardır. 2009’dan bu yana U40 üyesidir.

Anupama Sekhar
Ocak 2009’dan beri ASEF Kültürel Değişim Departmanı’nda çalışıyor. Bu görevde sanat politikası ve sanatsal değişime ile ilişkin programlardan sorumlu.

Etkinlik tarihi ve saatleri:
21 Ekim 2010 14.00 – 18.00 / E3 101 Salonu
22 Ekim 2010 10.00 – 18.00 / E1 202 Salonu
23 Ekim 2010 10.00 – 17.30 / E2 101 Salonu
24 Ekim 2010 11.00 – 13.30 / E2 101 Salonu