Gazeteci yazar Hüseyin Gökçe, “Bâbıâli Sohbetleri”nde, basın dünyasında yakından tanıdığı gazeteci ve yazarları anlatacak. Sohbet toplantısı Timaş Kitapkahve’de, 12 Aralık Perşembe günü saat 18.00’de başlayacak.
Gazeteci yazar Hüseyin Gökçe, basın hâtıralarını “Bâbıâli Sohbetleri”nde anlatacak. Toplantıda gazetecilik yaptığı süre içinde yakından tanıdığı ve dostluk kurduğu gazeteci ve yazarlarla ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirecek olan Gökçe’nin sohbet toplantısı, Timaş Kitapkahve’de 12 Aralık Perşembe günü saat 18.00’de başlayacak. Hüseyin Gökçe konuşmasının ardından dinleyicilerin sorularına da cevap verecek. Toplantıyı, ESKADER kurucularından araştırmacı yazar Nidayi Sevim idare edecek. Hüseyin Gökçe, Defterimdeki Ünlülerin 200’ü isimli yeni eserinde, Bâbıâli’den bir çok kişinin ilginç hâtırasına yer veriyor. Toplantıyla ilgili ayrıntılı bilgi için 0 (212) 5112323-5112324 numaralı telefonların aranması veya www.sanatalemi.net sitesinin ziyaret edilmesi gerekiyor.
BÂBIÂLİ’DE GEÇEN ÖMÜR
Ömrünün büyük bir kısmını Bâbıâli’de geçiren Hüseyin Gökçe, 8 Nisan 1954 tarihinde Denizli’de doğdu. Ortaokulu son sınıftan terk ederek 15 yaşında gazeteciliğe başladı. Okulda duvar gazetesi çıkarmıştı. Günlük yayınlanan Meydan gazetesinin ortağı ve Genel Yayın Yönetmeni olduğunda 22 yaşında idi. Bu arada, dışarıdan sınavlara girerek ortaokul, Denizli Lisesi ve Eğitim Enstitüsü’nden mezun oldu. 1972’de bir süre yaşadığı İstanbul’a 19977 yılında yerleşti. Gazete ve dergilerde muhabirlik, yazarlık, genel yayın yönetmenliği yaptı. Reklâmcılık sektöründe çalıştı. Arkadaşlarıyla Söğüt Yayınları’nı kurdu ve 1979’da ilk kitabı Damla Damla Tarih’i yayınladı. 1989-90 yıllarında Zaman gazetesi genel yayın müdürlüğü görevinde idi. Bir dönem gazeteciliği bırakarak iş hayatına atıldı. Yedi yıl Fransa, Suudi Arabistan, Japonya, Moldova ve Orta Asya ülkelerinde kaldı, işler kurdu.
1995 sonlarında yurda dönerek tanıtım işleri ve yayıncılık yapmaya başladı. Ayrıca, beş yıl Moldova İstanbul Fahri Başkonsolosluğu görevinde bulundu. 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile 20 ülkeyi ziyaret etti. 50 ülke gezdi. Merter İş Adamları Derneği’nde 8 yıl genel sekreter olarak çalıştı. Birçok sivil toplum örgütünde aktif rol aldı. Şimdilerde yönetim danışmanlığı, yazarlık, kitap ve dergi yayıncılığı yapıyor. Kurucusu ve sahibi bulunduğu Han İletişim bünyesindeki Han Yayınları’nın genel yayın yönetmeni ve editörü. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Fakültesi’nde dört yıldır “Mühendislik Etiği” ve “Toplum Çevre” dersleri vermeyi sürdürüyor. Evli olan Gökçe; üç çocuk, bir torun sahibidir.
Hüseyin Gökçe’nin kitapları: Damla Damla Tarih (Tarihi yazılar, 3. Baskı), Anneler Karşılıksız Sever (Öyküler, 4. Baskı), Otomobil Recep (Öyküler), Dünyadaki Ayak İzlerim (Gezi yazıları), Lütfen Efendim (Kaliteli yaşam notları, protokol kuralları, 2. Baskı), Söğüt’ten Çınara (Osmanlı kuruluş tarihi. 10.000 baskı), Surları Aşan Müjde Fatih (Söğütten Çınara 2/ 6. Baskı), İstanbul’da Görgülü Yaşamak (İst. Büyükşehir Kültür A.Ş. 2. Baskı), Çevreye Adanmış Bir Yaşam (Biyografi, Mehmet Atar ile birlikte), Orhan Kural in The World Media (İngilizce, M. Atar ile birlikte), Bediüzzaman’ın Orijinal Cevşeni (Tıpkı basım, 304 sayfa), Defterimdeki Ünlülerin 200’ü (200 ünlü simanın özel anıları), Bir Dağın Gölgesinde 111 Adım (Biyografi), Başucu Sözlüğü (Gürbüz Azak’la birlikte. Yayınlanmak üzere), İnsanî Yönleriyle Bediüzzaman (Araştırma. Yayınlanmak üzere)