Sabancı Vakfı’nın desteklediği Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası (UGSO), 6 Eylül’de saat 21:00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda muhteşem bir konser verecek.
Ünlü İtalyan keman solisti Salvatore Accardo‘ya eşlik edecek olan UGSO, klasik müzik severlere tam bir müzik ziyafeti yaşatacak.
Sabancı Vakfı ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı’nın desteklediği Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası (UGSO), Ağustos ayında, Cem Mansur, Tayfun Bozok, Gültekin Ulutaş ve Şafak Erişkin eşliğinde gerçekleşen eğitimler ve provalarla konser turnesine hazırlandı. 18 Ağustos’ta Aya İrini’de ve 21 Ağustos’ta Berlin’de verdiği konserlerde sergilediği başarılı performansla izleyenler tarafından ayakta alkışlanan UGSO, turnesine devam ediyor.
Türkiye’nin önde gelen konservatuarlarından seçilen 97 genç müzisyenden oluşan, şef Cem Mansur yönetimindeki UGSO, 6 Eylül’de Cemal Reşit Rey’de ünlü İtalyan solist Salvatore Accardo ile aynı sahneyi paylaşacak. UGSO, Ulvi Cemal Erkin’in Köçekçe’sinden, Nikolai Rimsky-Korsakov’un Şehrazat suitine uzanan geniş bir repertuarla dinleyici karşısına çıkacak. UGSO, Cemal Reşit Rey’deki konserinin ardından, 8 Eylül’de Roma’da yine Salvatore Accardo’ya eşlik ederek, bu yılki turnesine son verecek.
ULUSAL GENÇLİK SENFONİ ORKESTRASI (UGSO) HAKKINDA
Genç müzisyenlere, öğrencilikleri bitmeden profesyonel deneyim kazandırma ve müzisyen olarak ufuklarını açma amacıyla Yelda Nihan Özmutlu başkanlığındaki Gençlik Orkestraları Derneği tarafından, Cem Mansur liderliğinde üç yıl önce kurulan Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası (UGSO); 9 ildeki 14 konservatuarın, on dört ile yirmi bir yaş grubu sanatçı adaylarından seçilen üyelerden oluşuyor. Türkiye’nin en dinamik orkestrası olma özelliğini taşıyan Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası, genç müzisyenlere, Avrupa Gençlik Orkestraları Federasyonu’na (EFNYO) üye olan orkestralar ile birlikte ortak projelere katılma, yurtiçi ve dışı festivallerde konser verme ve orkestralar arası değişim programlarından yararlanma gibi fırsatlar sunuyor.
SALVATORE ACCARDO
Salvatore Accardo, profesyonel anlamdaki ilk resitalini, 13 yaşında, 1954’te Paganini Capricci’nin de dahil olduğu bir programda verdi. Dünyanın önde gelen orkestra ve şefleriyle düzenli olarak çalışan, kendini özellikle oda müziğine adayan Accardo, 1992’de müzik grubu Accardo Dörtlüsü’nü, 1986’da Walter Stauffer Akademisi’ni, 1971’de Nepal’de, Settimane Musicali Internazional’yi ve Cremona String Festivali’ni kurdu. Son yıllarda, faaliyetlerinin bir bölümünü orkestra şefliğine de ayırdı ve bir çok önemli Avrupa ve Amerika orkestrasıyla sahne aldı. Bunun yanında Londra Filarmonik Orkestrası şefi olarak albüm yaptı. Salvatore Accardo, sıra dışı yorumu ve enstrüman çalması göz önünde bulundurularak, İtalyan eleştirmenler tarafından Premio Abbiati ödülüne layık görüldü. İtalya başbakanı tarafından 1982’de İtalya’nın en yüksek nişanı, Cavaliere di Gran Croce Accardo’ya verildi.
KONSER PROGRAMI
U. C. Erkin (1906-1972) "Köçekçe"
P. İ. Çaykovski (1840-1893) Keman konçertosu, re major op.35
Allegro Moderato-Canzonetta-Allegro Vivacissimo
N. Rimski-Korsakov (1844-1908) "Şehrazat" Senfonik Süit op.35