Ankara Altınpark’ta Türkçe Gecesi

Etkinlikler
Bu yıl 9. düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’na 130 ülkeden çocuklar katılıyor. Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye’ye gelen öğrenciler Diyanet İşleri Başkanlığı ve Sayıştay’ı ziyar...
EMOJİLE

Bu yıl 9. düzenlenen Türkçe Olimpiyatları’na 130 ülkeden çocuklar katılıyor. Türkçe Olimpiyatları kapsamında Türkiye’ye gelen öğrenciler Diyanet İşleri Başkanlığı ve Sayıştay’ı ziyaret etti. Öğrencilerin sergilediği mini gösteriler, büyük beğeni topladı.

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında Kızılcahamam Asya Termal Tesislerinde kampa giren öğrencilerden bir bölümü bu sabah ilk olarak Sayıştay’ı ziyaret etti. Öğrenciler burada Sayıştay çalışanlarına mini bir gösteri sundu. Öğrencilerin gösterisi büyük beğeni ile izlendi.

Öğrencilerin ikinci durağı ise öğleden sonra Diyanet İşleri Başkanlığı oldu. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, öğrencileri kapıda karşılayarak teker teker tokalaştı. Çocuklara isimlerini soran Görmez, “Ben Mehmet.” diyerek de kendini tanıtı.

Mehmet Şimşek: Çalışılırsa Türkçe İngilizce gibi dünya dili olur

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkçe Olimpiyatları’nın dünya insanlarının diyalog ve iletişimi için önemli bir platform olduğunu söyledi.

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları’nın Ankara’da 18-19 Haziran tarihlerinde gerçekleştireceği Kültür Şöleni Etkinlikleri başladı. Altınpark’ta gerçekleştirilen şölene katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek çalışılması takdirde Türkçenin İngilizce gibi bir dünya dili olacağını vurgulayarak, "Muhteşem bir şölen gerçekten. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Türkçe Olimpiyatları ileride insanlığa ışık tutabilecek. Türkçe Olimpiyatları dünyada insanların diyalog ve iletişimi için önemli bir platform. Türkçe’nin İngilizce gibi dünya dili olması çalışılırsa başarılabilir. 130 ülkeden öğrenciler burada. Okullar sayesinde Türkiye’nin kültürü tarihi zenginliği tüm dünyaya yayılıyor." dedi.

Programa katılan Ankara Büyküşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, 2 yıldır bu organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "Yapılan işin büyüklüğünü görmemek mümkün değil. Çok muazzam bir iş yapılıyor. Yavaş yavaş Türkçe dünya dili oluyor. Bu oluyorsa buradaki kişilerin ve buna organizasyonlara emek verenlerin sayesinde oluyor." şeklinde konuştu.