Kariyeriniz İçin 7 Adımda Kaliteli CV Hazırlama Rehberi

Kariyer
Cv hazırlama rehberi ile birlikte 7 basit adımda dikkat çeken profesyonel Cv’ler oluşturabilir, işe alım sürecinde avantaj sağlayabilirsiniz. Cv oluşturma adımlarından herhangi birinde problem yaşadığ...
EMOJİLE

Cv hazırlama rehberi ile birlikte 7 basit adımda dikkat çeken profesyonel Cv’ler oluşturabilir, işe alım sürecinde avantaj sağlayabilirsiniz. Cv oluşturma adımlarından herhangi birinde problem yaşadığınız zaman online cv hazırlama aracı olan Cv Lazım sitesinden online destek alabilirsiniz. Dilerseniz, adımlara geçelim;

Profesyonel CV Nasıl Hazırlanır?

  1. Kariyer hedefi
  2. Kişisel bilgiler
  3. Eğitim bilgileri
  4. Staj ve iş deneyimi
  5. Beceriler
  6. Sertifikalar ve eğitimler
  7. Referanslar

1.Kariyer Hedefi:

Başvuracağınız pozisyona gerekli niteliklerinizi karşılayabileceğiniz, kendinizi kısaca tanıtacağınız ve başvuru amacınızı belirteceğiniz kısa ve sade paragraf yazmanız gerekir. Burada yardımcı olması açısından cv Lazım sitesindeki cv örnekleri kısmından örnek cv’lere ulaşabilirsiniz.

 

2.Kişisel Bilgiler:

İsim, ulaşabilecekleri telefon numarası, açık adres ve e posta adresini CV’nin başına mutlaka yazmanız gerekir. Bunun yanında doğum tarihi, doğum yeri gibi kişisel bilgileri de yazmayı unutmayın. Yurt dışında yer alan işlere başvuracaksanız uyruğunuzu da yazabilirsiniz.

 

Cv hazırlama sürecinde sıkça yapılan bir hata: Doğru iletişim adresi vermemek.

 

3.Eğitim Bilgileri:

Mezun olduğunuz okulları ya da programları ters kronolojik sıra ile yazmanız gerekir. Okurken edindiğiniz dereceleri ya da önemli sayılabilecek başarıları ve not ortalamasını da yazabilirsiniz. Yeni mezun olduysanız mezun olduğunuz bölümü başa yazmalısınız, iş deneyimine sahipseniz bölümünüzü iş deneyiminin altına yazabilirsiniz.

 

4.Staj ve İş Deneyimi:

Cv oluşturma işleminin 4.adımında ters kronolojik sıraya göre iş ve staj deneyimlerinizi yazmanız gerekir. Görev aldığınız, çalıştığınız yerlerdeki pozisyonlarınızı belirtip her birinin altına aldığınız sorumlulukları ve genel olarak yaptığınız işleri kısa ve öz biçimde listeleyerek bahsetmelisiniz.

 

5.Beceriler:

Öğrendiğiniz yabancı dilleri ve programları yazabilirsiniz. İşinize yarayacak programlar ya da yabancı dil öğrendiyseniz yanlarına hangi seviyede olduğunuzu belirterek derecenizi belirtebilirsiniz.

Mesleğiniz ile ilgili profesyonel kuruluşlara üye iseniz bunları da öz geçmişinize ekleyebilirsiniz. Başvuracağınız iş ya da pozisyon gereği önemli ise ek bilgi başlığı adı altında sürücü belgenizin olduğunu belirtebilirsiniz. Bunların dışında başvuracağınız pozisyonun özelliğine göre becerilerinizi yazabilirsiniz.

 

6.Sertifikalar ve Eğitimler:

Katıldığınız mesleki kurs, program ve eğitim gibi sert gibi sertifikalarını uygun başlık adı altında yazabilirsiniz.

 

7.Referanslar:

Özgeçmişinize 2 referans yazabilirsiniz. Okuldan yeni mezun olduysanız birini sizi seven ve destekleyen hocadan diğerini de stajyer olarak çalıştığınız yönetici ya da üst düzey bir çalışanı referans olarak yazabilirsiniz.

Diğer seçenek ise ‘’Talep edildiğinde verilecektir’’ yazısını eklemektir. Eğer referans yazacak kişi tanımıyor ya da bulamadıysanız bu bölümü eklemeyebilirsiniz. Son olarak referans göstereceğiniz kişilere önceden haber vermeniz önemlidir.

 

Not: Etkili bir iş tarifi yazabilmek için; ne yaptığınızı anlatan eylem fiili ile giriş yapın, sıfat ile nitelendirin, rakam ve yüzdeler gibi sayısal veri kullanımına dikkat edin, ‘’ben’’ öznesini dolaylı olarak ima etmeye özen gösterin.

 

Yeni Mezun CV Nasıl Hazırlanır?

Yeni mezun cv hazırlama adımları şu şekildedir;

  • Adım 1: İlk olarak yeni mezun CV hazırlama için iş ve staj dönemlerindeki deneyimlerinizi mutlaka yazın.
  • Adım 2: Sade bir dil ile ve en fazla 1 sayfalık özgeçmiş hazırlamanız yeterli olur.
  • Adım 3: Gitmiş olduğunuz mesleki kurslar, eğitimler ve programlardan aldığınız sertifikaları oluşturduğunuz alt başlığın altına yazın.
  • Adım 4: Üye olduğunuz ya da gönüllü olarak çalıştığınız topluluk ve dernek çalışmalarını yazabilirsiniz.
  • Adım 5: Özgeçmişinize ön yazı eklemeyi unutmayın. Başvuracağınız pozisyonları ve firmaya katabileceğiniz değerleri ek olarak belirtin.

 

Yeni Mezun CV Nedir?

Yeni mezun CV, okuduğu bölümü yeni bitirmiş okul ya da staj dışında tecrübesi bulunmayan kişilerin özgeçmişine denir. CV (Özgeçmiş) işe alınacak adayların firma tarafından tanınması için kişisel ve iş deneyimlerinin yazdığı bilgilerdir.

Yeni mezun olan kişilerin tecrübesi olmadığı için özgeçmiş hazırlarken daha dikkatli, özenli olması gerekir. Şirketlerin birçoğu eleman alırken, deneyimsiz birini eğitmek yerine deneyimli birini tercih eder.

Yeni mezun olan kişiler acemilik nedeni ile başlarda iş bulma sıkıntısı çekebilirler. Fakat yeteneklerini firmaya iyi pazarlayabilir ve dikkat çekebilir ise istediği firmada işe başlayabilir. Deneyimli birinin umursamadığı kursları, seminerleri yazmak yeni mezun olmuş biri için çok önemlidir.

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/