Yöneticiler Sosyal Ağlara Karşı!

İş Dünyası
Deloitte’un ”2009 Kurumsal Etik ve İş Ortamı” raporu kapsamında gerçekleştirilen araştırmaya yanıt verenlerin yüzde 74’ünün Facebook, Twitter ve Youtube gibi sanal topluluk sit...
EMOJİLE

Deloitte’un ”2009 Kurumsal Etik ve İş Ortamı” raporu kapsamında gerçekleştirilen araştırmaya yanıt verenlerin yüzde 74’ünün Facebook, Twitter ve Youtube gibi sanal topluluk sitelerinin marka itibarına zarar verme potansiyeli açısından belirli riskleri barındırdığı kanısını taşıdığı bildirildi.

Deloitte Türkiye’den rapora ilişkin yapılan yazılı açıklamada, rapor için çalışanların internet ortamındaki sanal topluluklara katılmaları, buralardaki faaliyetlerinin kurum ve marka itibarına zarar verip vermediği konusuyla ilgili yönetici ve çalışanlara yönelik bir araştırma gerçekleştirildiği belirtildi.

ABD‘de 2000 çalışan ve 500 üst düzeyli yöneticinin katılımıyla yapılan araştırmada, sanal ortamların kurumsal itibara zarar verip vermediği yolundaki soruya çalışanların yüzde 74’ü ”kesinlikle” veya ”katılıyorum” yanıtını verdi. Buna karşılık çalışanların yüzde 53’ü sanal topluluk siteleriyle ilgilenmenin işverenin işi olmadığını belirtirken, bu konuda yöneticiler ve çalışanlar arasında ciddi bir görüş ayrılığının bulunduğu ortaya çıktı.

Araştırmaya yanıt verenlerin yüzde 74’ü Facebook, Twitter ve Youtube gibi sanal topluluk sitelerinin marka itibarına zarar verme potansiyeli açısından belirli riskleri barındırdığı kanısını taşıyor.

YÖNETİCİLERİN YÜZDE 15’İ RİSKLERE KARŞI HAZIRLIKLI

Kurumların, çalışanların kendisini rahatça ifade edebildikleri bu sitelerde kurumsal itibarına zarar veren durumlara karşı zaman zaman mücadele vermek zorunda kalabildiğine işaret edilen araştırmada, belli başlı küresel markalarla ilgili yapılan haberlerin önemli bir kısmının online ortamda gerçekleşen tartışma, öneri ve eleştirilerden ciddi ölçüde etkilendiği belirtildi.

Deloitte araştırmasına yanıt veren üst düzey yöneticilerin yüzde 15′i yönetimin sanal topluluk ortamlarındaki itibar risklerine karşı hazırlıklı olduğunu ifade ederken, yüzde 58‘i yönetimin bu konunun farkında olduğunu ve önlemleri tartıştığını, görüşülenlerin sadece yüzde 17’si bu konuda bir programa sahip olduklarını dile getirdi.

”ŞİRKETİN BİLME HAKKI BULUNUYOR”

Araştırmaya göre, yöneticilerin yüzde 60‘ı sanal sosyal topluluk ağı ortamına katılanların kendilerini nasıl tanımladıklarını şirketin ”bilme hakkı” bulunduğunu savunurken, çalışanların yüzde 53’ü sanal topluluk siteleriyle ilgilenmenin işverenin ‘‘işi” olmadığı görüşünü taşıyor.

Bununla birlikte çalışanların yüzde 61‘i, işveren sanal topluluk ağlarını izlemeye karar verirse kendilerinin bu konudaki yaklaşımlarını değiştirmeyeceğini, sanal topluluk ağlarında bulunmanın çok özel bir durum olmadığını ve sanal ortamdaki profillerini istedikleri gibi düzenleme esnekliği olduğunu belirtiyor.

Deloitte‘un çalışmasında, son derece iyi tanımlanmış şirket kurallarının bile katılımcıların yaklaşık yüzde 50’sinin sanal alemdeki tutumlarında herhangi bir değişiklik yaratmayacağına işaret ediliyor.

  • Universitas terbaik Tapanuli
  • tutorial dan tips zeverix.com
  • https://insidesumatera.com/
  • https://prediksi-gopay178.com/
  • https://margasari.desa.id/
  • https://sendangkulon.desa.id/