Vekil memura yıllık izin hakkı

İş Dünyası
İsa Yazar’ın haberi  Açıktan vekil olarak atananlara ayda 2 gün olmak üzere yılda yirmi güne kadar izin hakkı getirildi. Doğum yapan memura iki yıl süreyle gece vardiyası görevi verilemeyecek. He...
EMOJİLE

İsa Yazar’ın haberi 

Açıktan vekil olarak atananlara ayda 2 gün olmak üzere yılda yirmi güne kadar izin hakkı getirildi. Doğum yapan memura iki yıl süreyle gece vardiyası görevi verilemeyecek.

Hemşirelik, ebelik, köy öğretmenliği, imam-hatiplik gibi kadrolara açıktan vekil atanabilen memurlar, ücretli izin hakkına kavuştu. Önceki gün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalanan torba yasa ile pek çok kesime önemli haklar geldi. Bunlardan biri de vekil memurlar. Daha önce açıktan vekil olarak atananların ücretli izin hakkı bulunmuyordu. Torba yasa ile bu durumdaki personele ayda 2 gün olmak üzere yılda yirmi güne kadar izin hakkı tanındı. Torba ile doğum yapan memurlar lehine de düzenleme yapıldı. Doğum yapan memura bir yıl süre ile gece nöbeti ve gece vardiyası görevi verilmemekteyken, bu süre iki yıla çıkartıldı. Ayrıca KİT’lerde çalışan sözleşmeli personelin her türlü izin hakları memurlarla paralel hale getirildi. Torba yasa ile 100 bin sözleşmeli memur kadroya geçerken, aday memur olarak görev yapmaktayken kılık kıyafet kurallarına aykırı davrandığı gerekçesiyle disiplin cezası alarak görevlerine son verilen memurlara da yeniden atanma hakkı getirildi. Yasa ile vekil Kur’an kursu öğreticisi olarak görev yapanlarla 4 Mayıs 2005 ile 30 Haziran 2013 arasında en az 3 ay süreyle bu görevde bulunanlar kadroya geçirilecek.

Yasa ile kamuya 2 bin 827 kadro ihdas edildi. Köy korucularından 55 yaşını doldurduğu için görevleriyle ilişikleri kesilenlere ödenen maaşlar, 384 liradan 653 liraya yükselecek. En yüksek aylık miktarı ise 614 liradan 883 liraya çıkacak. Muhtarların aldığı 460 liralık maaş da 875 lira olacak. Yasa ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nda yönetici olarak görev yapan doktor, diş hekimi ve eczacılar 4 bin 900 lira ek ödeme alacak. Bu düzenlemeyle SGK’da görev yapan sağlık personelinin kurumdan kaçışının önlenmesi hedefleniyor.

Torba yasa ile pek çok alanda değişiklik geldi. Yasa ile işyerlerinin iş sağlığı ve güvenliği ile işyeri hekimi çalıştırma şartı 6 ay ertelendi. Buna göre 50’den az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfındaki 600 bin işyeri, 1 Ocak 2014 tarihi itibarıyla işyeri hekimi ve iş güvenliği uzmanı çalıştırmak zorunda olacak.

Düzenleme ile iş güvenliği uzmanı tanımı genişletildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, SGK ve İşkur’daki müfettişler ile şehir plancısı, peyzaj mimarı, iç mimar ve biyologlar da iş güvenliği uzmanı olabilecek. Çalışma Bakanlığı, torba yasaya kendi çalışanları için de önemli düzenlemeler koydu. Buna göre Çalışma Bakanlığı’nda yurtdışı görev kapsamı genişletildi. Daha önce genel müdür ve üstü personel yurtdışı sürekli göreve atanabiliyorken yeni düzenlemeyle bu kapsama daire başkanı ve üstü personel de girdi. Ayrıca Çalışma Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu’nda merkez teşkilâtındaki müfettişler de yeterliklerini aldıktan sonra 7 yıl çalışmış olmaları şartıyla yurtdışı göreve atanabilecek.

Zaman 


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107