Uzmanından gençlere girişimcilik tüyoları

İş Dünyası
Fatih Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü’nün düzenlemiş olduğu ‘‘ Girişimcilik’’ konulu konferansın konuğu, İletişim Stratejileri ve Girişimcilik Uzmanı Remzi Durmuş&r...
EMOJİLE

Fatih Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü’nün düzenlemiş olduğu ‘‘ Girişimcilik’’ konulu konferansın konuğu, İletişim Stratejileri ve Girişimcilik Uzmanı Remzi Durmuş’tu.

Konferansta konuşan İletişim Stratejileri ve Girişimcilik Uzmanı Remzi Durmuş girişimci adayı genç üniversitelilere tavsiyelerde bulundu.

Siz Gençlerle Başarabiliriz

Ekonomimizin kalkınması ve daha müreffeh yarınlar hayal ediyorsak, bunu girişimci ruha sahip siz gençlerle başarabiliriz. Her şeyden önce kendinize inanmanız ve cesur olmanız gerekmektedir. Zorluk yaşarım endişesiyle pes ederseniz düşünceleriniz hayal olmaktan öteye geçemez.

Girişimci Orta Sınıf Yaratmalıyız

Almanya ve Japonya İkinci Dünya Harbi’nde yerle bir oldu; Ama bugün baktığımızda iki ülkenin de Dünya’nın sayılı iktisadi gücü olduğunu görürüz. Bunun temelinde ise girişimci orta sınıf yatmaktadır. Eğer Türkiye’nin 2023 hedeflerini yakalamasını istiyorsak, bizde girişimci orta sınıfı yaratmak zorundayız. 

Projelerinizi Müşteri Odaklı Kurgulayın

Eğer bir girişimde bulunacaksanız ve bunu projelendirme aşamasındaysanız, dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan biriside müşteri odaklılıktır. İş fikriniz sizin için çok önemli gibi görünebilir. Ama müşteriniz için bir şey ifade etmiyorsa başarı şansınız çok düşüktür. O nedenle şu soruları kendinize sormanız gerekir.  Satmak istediğim ürün müşterimin hangi tür ihtiyaçlarını karşılayacak, müşterim niçin buna ödeme yapmak zorunda?

İlk Önce Değer Yaratın

Bir ürün ya da hizmet satabilirsiniz ama sizin satış yapmanız sürdürülebilir bir girişimde bulunduğunuz anlamına gelmez. O nedenle ilk önce bir değer yaratın sonra yarattığınız değeri satın. Büyük şirketlerde bunu yapıyor. Şunu unutmayın: İnsanlar mağazaya girdiğinde sizin ürününüze ödeme yapmıyor. Ürününüzün kendisine kattığı değere yapıyor. 

Konferansın bitiminde, Fatih Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü Genel Sekreteri Çağlar Mert Atilla, değerli bilgilerini paylaştığı için, İletişim Stratejileri ve Girişimcilik Uzmanı Remzi Durmuş’a plaket takdim etti.

Giresun’da Girişimcilik Kültürü

Girişimcilikle ilgili bir diğer konferans da Bulancak Belediyesi ve Bulancak Kent Konseyi’nin öncülüğünde gerçekleştirilen “Giresun’da Girişimcilik Kültürü” konulu konferans oldu. Konferansa konuşmacı olarak İletişim Stratejileri ve Girişimcilik Uzmanı Remzi Durmuş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Bulancak Belediye Başkanı Av. Kadir Aydın; İnşaatı hızla devam eden Ordu- Giresun Havaalanı’nın hizmete açıldığında bölgeye çok ciddi bir ilginin olmasını sağlayacağını belirten Başkan Aydın, iş dünyası ile bölgemizi buluşturacak adımların 17-18 Ocak 2013 tarihinde İstanbul Ticaret Üniversitesi, Üniversiteler Kış zirvesine katılarak attıklarını ve bu konferansın da Ekim ayı içinde Belediyemiz öncülüğünde, Valiliğimiz himayelerinde, DOKAP ve EBAN ortaklığında Giresun’da yapılacak “Karadeniz Girişimcilik Zirvesi” nin bir ayağı olduğunu belirtti.

Karadeniz Girişimcilik Zirvesi Program Koordinatörü Gülçemen Karadeniz de, bu çalışma ile bölgemizde girişimcilik kültürünün gelişimini planlamaktayız dedi. Karadeniz, önümüzdeki süreçte girişimci adaylarımıza yön göstermek ve girişimcilik sürecinde daha fazla destek verebilmek için kuluçka merkezi kuracaklarını belirtti.

Konferansta konuşan İletişim Stratejileri ve Girişimcilik Uzmanı Remzi Durmuş; Giresun’da girişimcilik kültürünün yaratılabilmesi için; en az bir televizyon kanalında girişimcilik ile ilgili haftalık program yapılması, Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında ve üniversite işbirliği ile büyük bir girişimcilik merkezi kurulması, Liselerde girişimcilik kulüpleri kurularak, seminerler ve konferanslar düzenlenmesi, iş dünyası ile okullarımızın bir araya getirilmesi, Ortaokul ve liselerde uygulamalı proje yönetimi eğitimleri verilmesi, Şehrin muhtelif bölgelerinde girişimcilik ve desteklemeler ile ilgili danışma ofisleri kurulması ve topluma başarılı girişimcilik örneklerinin anlatılması, en önemlisi girişimcilik kuluçka merkezinin kurulması gibi hususların girişimcilik kültürünün oluşturulmasında önemli rol oynayacağını belirtti.