Türk İş adamına Gates Desteği

İş Dünyası
Son yıllarda ekonomik krizle birlikte çok sayıda genç işsizliğin pençesinde kıvranmakta. Ne yapacağını bilemeyen gençler büyük zorluklar, çöküntüler içinde yaşamlarını ailelerine bağımlı olarak sürdür...
EMOJİLE

Son yıllarda ekonomik krizle birlikte çok sayıda genç işsizliğin pençesinde kıvranmakta. Ne yapacağını bilemeyen gençler büyük zorluklar, çöküntüler içinde yaşamlarını ailelerine bağımlı olarak sürdürmekte. Tam da bu noktada Batman’da genç bir girişimci olan İhsan Ramazan Tunç gençlere iş sağlamak için bir "Wep Tasarım ve Grafikerlik Kursu" açar. İşin garip yanı mekan tamamdır, öğrenci tamamdır fakat onları eğitecek eğitmen bulamamaktadırlar. Buldukları eğitmenler ise şehir dışından olup ailelerinden ayrı kalmamak için eğitmenlik teklifine sıcak bakmazlar. Ümitlerin tükendiği bir anda genç iş adamı Tunç Bey’in aklına Microsoft Patronu Bill Gates’ten yardım istemek gelir.

Batmanlı İş adamı İhsan Ramazan Tunç ise yazılım Devi Microsoft’un patronu Bill Gates‘den nasıl yardım istediğini şöyle anlatıyor:

"Batman’daki gençlerin mesleki eğitimleri için bir Bilgisayar program kursu düzenledik. Kursumuz normal bir bilgisayar kursundan çok nitelikli iş gücü sağlayabilecek kurs olsun istedik. Kursun içeriğini Web tasarım, programcılık gibi güncel olan bir mesleklerle ilgili düzenledik. Bununla ilgili kursumuzu açtıktan sonra eğitmen sıkıntısı yaşadık. Diğer şehirlerden istediğimiz eğitmenler genelde ailelerinden, şehirlerinden ayrılmak istememeleri… gibi çeşitli nedenlerden gelmek istemediler". Genç girişimci Tunç devam ediyor: "Ne yapalım diye düşünürken kapatma aşamasına geldik. Arkadaşlar ve kendi aramızda Bill Gates’e bir mail yazalım diyelim ki: ‘Her şeyimiz var ama öğretmeniz yok’. Bazı arkadaşlar dalga geçti bizimle. "Ya Bill Gates nere Batman nere?" Biz yine şansımızı deneyerek mail attık. 15 gün sonra Microsoft’tan aradılar bizi böyle bir e-mailiniz geldi. Gittik Microsoft ile görüştük. Her türlü desteği vereceklerini söylediler. Daha sonra Eğitmenler geldi. Eğitimler verilmeye başlandı. Burada eğitim gören bazı arkadaşlar Microsoft İstanbul merkezine gittiler. Orda eğitimleri sürüyor. Eğitmen olduktan sonra Batman’a gelip ders vermeye başlayacaklar" diyen İş adamı İhsan Ramazan Tunç açıklamasına şöyle devam etti: "Sivil toplum örgütleriyle, kamu kuruluşlarıyla çeşitli proje çalışmaların sürdürdüklerin ifade eden Tunç, "Batman Üniversitesi ile birlikte AB fonlarına başvurduk. Batman’a çok büyük bir teknoloji bilim kompleksi kurmakla ilgili onmilyon Eoru’luk projemiz var. Diğer taraftan gönüllü eğitmenlerimiz geliyor. Kısacası şu an projemiz çok iyi durumda" dedi.Yazılım devi Microsoft Patronu Bill Gates ‘en Destek alan Batmanlı Genç iş adamı İhsan Ramazan Tunç açıklamasına şöyle son verdi: "Türkiye de yazılım alanında yatırım yapmak isteyen yatırımcıları Batman’a bekliyoruz. Çünkü Batman genç nüfus’a sahip bir yer. Batmanlı gençlerin bilgisayar olan merakı çok fazla… Bu yüzden yatırımcıları batman’a bekliyoruz." dedi.

BATMAN NEDEN HİNDİSTAN OLMASIN?

Batman Gülistan caddesi üzerinde bir binanın ikinci katında açılan kurs’ta eğitim gören öğrenciler Batman teknoloji alanında neden Hindistan gibi olmasın dediler. Kursta eğitim gören Şaban Ekin adlı kursiyer: "Çok güzel bir proje, işsizliği yok edebilecek şekilde. Geleceğe yönelik büyük adımlar olduğunu düşünüyorum. Burada Web tasarımı, Grafik temel bilgisayar eğitimi, donanım eğitimi, gibi eğitimler görüyoruz" derken bir başka öğrenci Emrullah Erdinç ise:  "Ben bu projenin Batman için Bilişim sektöründe çok iyi bir adım olduğunu düşünüyorum. Onun için katkıları ve desteği olan herkese teşekkür ediyorum. Batman gençliği ve Batman geleceği için bir parlaklık gibi gözüküyor. Batman’ın bir fabrikası veya sanayisi yoksa Hindistan gibi bir ülke programcılıkta kendini ilerletebiliyorsa Batman’ın bundan bir eksiği olduğunu düşünmüyorum. Açıkçası ben bu desteği Türk firmalarından gelmesini isterdim. Biz neden Bill Gates’ten yardım isteyelim. Türk Üniversiteleri veya iş adamları bu desteği vermezse, ama olsun biz kendi çabalarımızla inşallah bu ülkeye faydalı birer eğitimci haline geliriz" dedi.

İstanbul Beykent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği ikinci sınıf öğrencisi ve gönüllü eğitmen Yunus Demir: "Destek amaçlı geldim. Burada gönüllü eğitmenlik yapıyorum. Batmanda ki yüksek potansiyel bilişim için yüksek bir potansiyel. Fakat bu potansiyellerin İnternet Cafe’lerde erdiğini görüyorum. Onları günlük hayata kazandırmak ve Batman’ı daha büyük teknolojik kent haline getirmek için burada gönüllü eğitmenlik yapıyorum. En azından elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Batman’da bilgisayar sistemlerinde çok ciddi bir potansiyel var. Bununla beraber Batman’da işsizliğin büyük ölçüde azalacağını düşünüyorum" dedi.