Patronlar Nelerden Hoşlanır?

İş Dünyası
İşte, Askmen.com’da yayınlanan habere göre, patronların duymaktan hoşlandığı 10 cümle. 1: Yeni fikirler üretmeme fırsat verin İnisiyatifi ele alan çalışanlara sahip olmak, patronunun kendi önünd...
EMOJİLE

İşte, Askmen.com’da yayınlanan habere göre, patronların duymaktan hoşlandığı 10 cümle.

1: Yeni fikirler üretmeme fırsat verin

İnisiyatifi ele alan çalışanlara sahip olmak, patronunun kendi önündeki görevlere odaklanması anlamına gelir. Çalışanlarının yönlendirme beklemeleri konusunda kaygılanmaz. Fikirlerle gelmenizi takdir eder, ancak kendi düşüncesi olmaksızın bu fikirleri başkalarına açıklamanızı istemez. Herkesin aynı yönde kürek çektiğini bilmek ister. Bu nedenle, birkaç iyi fikirle karşısına çıkın, beyin fırtınanızdan çıkan fikirlerden onun da yararlanmasını sağlayın.

2: Bu işi yapmanın daha ucuz bir yolunu buldum

Patronunuzu gülümsetmenin en iyi yollarından biri, çok çalışmanız ve iyi bir çalışan olmanızdır. Ancak, işler her zaman böyle olmayabilir. Patronunuz, maliyetleri düşürmek için işi daha az parayla yapmanın yollarını arayacaktır. Şirkete daha fazla para kazandırmanın yollarını bulmaya yardım ederken, para biriktirme önerileri de sunabilirsiniz. Birçok kişi, daha çok müşteriye ihtiyaçları olduğunu söyler. Fakat yüzde 10 daha ucuza çalışan bir satıcı bulursanız onun işine yarar.

3: Bununla kişisel olarak ilgileneceğim

Bu durum "İşi olmuş bilin" durumunun uzantısıdır. Eğer patronunuzun gözünde önemli ya da zor işleri halleden biri olarak intiba bırakırsanız, bu işle kişisel olarak ilgilendiğinizi söyleyince itibarınızı sağlamlaştırırsınız. Eğer işlerinizi iyi bir şekilde ve zamanında yaparsanız, patronunuz sizden hep bunu bekleyecektir.

4: İşi olmuş bilin

Bu açıklamayı yaptığınızda, bu durum patronunuzun gözünde anında belirsiz olmaktan çıkar. Her zaman işlerinizi çabuk yaptığınızda, patronunuzun güvenilir sağ kolu olabilirsiniz.

5: X problemi hakkında ne yapabileceğimizi hesapladım

Her problem birkaç dakika içinde çözülebilecek kadar basit olmayabiliyor. Bu nedenle sorun hakkında çözüm yolları bulmaya çalışmalısınız. Eğer bir çözüm yolu bulursanız ya da bir adım ilerlerseniz bunu patronunuzla paylaşın. İki kişi düşünürseniz, daha iyi bir çözüm bulabilirsiniz.

6: X’e gelince, A, B ya da C’yi yapabileceğimizi düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

İşte duruma hakim olmak önemlidir. Patronunuzun odasına adımınızı atmadan önce, ne yapılabileceği konusunda fikirlerinizin olması gerekir. Birkaç fikre sahip olarak, durumu önceden düşündüğünüzü gösterebilirsiniz. Eğer patronunuz bu fikirleri beğenmezse, "D" alternatifini sunabilir.

7: Hatayı düzelttim

Er ya da geç, bir işi berbat edebilirsiniz. Bu acı vericidir. Böyle bir şey olduğunda iki şey yapmalısınız: Patronunuza anlatın ve bu durum için ne yaptığınızı söyleyin. Patronunuz yapılan hatadan dolayı mutlu olmayacaktır. Ancak, eğer hatayı sizden duyarsa hakkınızda daha olumlu olur. Bu nedenle her zaman hatalara karşı hazırlıklı olun. Patronunuza hatayı düzelttiğinizi söyleyin. Bu işinize ne kadar dikkat ve özen gösterdiğinizi açıklar.

8: Sorun yok

İşi çalışma arkadaşlarınıza devrettiğinizde patronunuz onların ne kadar meşgul oldukları ya da verilen görevin ne kadar zor olduğu konusunda şikâyetlerini dinlemek zorunda kalır. Siz asla şikâyet eden biri olmayın. Size bir görev verildiğinde, onu mümkün olduğunca çabuk yapın.

9: Haberler iyi

İyi bir şey olduğunda, duygularınızı patrona açıklayın. Patronunuzun aklında gün boyunca birçok kötü haber bulunabilir, böylece iyi haberleri ona ilettiğinizde öne çıkan siz olursunuz. Onun memnuniyet kaynağı olmak asla kötü bir şey değildir.

10: Zaten hazırlamıştım

Patronunuz sizden daha büyük işlerin hakkından gelmenizi beklerken eski işlerinizi de yapmanızı ister. Bitmiş bir şeyi sorduğunda onu açık ve doğru bir şekilde bilgilendirin. Bazı çalışanlar patronuyla dolaylı yoldan konuşur. Patron da bu iş hakkında düşünmeye ve kaygılanmaya devam eder.