Öğrenci Kulüpleri İş Kapısı Oldu

İş Dünyası
Üniversite kulüplerinin önemi her geçen gün artıyor. Bu kulüplerde çalışan öğrenciler, iş görüşmelerine bir adım önde başlıyor Türkiye’nin en büyük üniversite portallarından biri olan Uniaktivit...
EMOJİLE

Üniversite kulüplerinin önemi her geçen gün artıyor. Bu kulüplerde çalışan öğrenciler, iş görüşmelerine bir adım önde başlıyor
Türkiye’nin en büyük üniversite portallarından biri olan Uniaktivite.net tarafından düzenlenen En Aktif Kulüp Yarışması’nın sonuçları açıklandı. 350 üniversite kulübünün başvuru yaptığı yarışmada, finale kalan 60 kulüp arasında ODTÜ, Yıldız Teknik ve Selçuk üniversitelerinin ağırlıkta olduğu gözlenirken Boğaziçi, Uludağ, Bilkent ve Süleyman Demirel üniversitelerinin performansları da dikkat çekti. İTÜ Arıteknokent’te yapılan ödül töreninde birincilikleri İstanbul ve Ankara üniversiteleri arasında paylaşıldı. İkincilik ve üçüncülük ödülleri de Anadolu üniversitelerinin oldu.
 
Büyük çekişmelerin yaşandığı “İş ve kariyer” kategorisinde ise ODTÜ İşletme Topluluğu birinci, Yıldız Teknik Üniversitesi Kalite ve Verimlilik Kulübü ikinci, Uludağ Üniversitesi İnsan Kaynakları Topluluğu da üçüncü sırada yer aldı. Bu kategorideki kulüpler yurt çapında diğer kulüpler ile yarışırken kendi içlerinde de kıran kırana mücadele ettiler. Üyelerine iş bulma ve staj imkanı sağlama konusunda iddialı olduklarını belirten kulüp temsilcileri, düzenledikleri etkinliklerle de iş dünyası ile öğrencileri bir araya getiriyorlar.  

TEMSİLCİLER BİLİNÇLİ

Dokuz Eylül Üniversitesi Kariyer ve Yönetim Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Önder Boynudelik, kulüpte yoğun bir çalışma dönemi geçiren üyelerinin mezun olduktan sonra iş bulma potansiyelinin oldukça yüksek olduğu iddiasında. Boynudelik, “Kulübün kurucusu Özgür Camkıran Londra’da JJ Fast Food’un İK Müdürü, üyelerimizden Murat Kızıltan Mercedes – Benz Türkiye Satış Pazar Araştırmacısı, Uğur Alkın Tekstilbank Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda çalışıyor” diyor.

50’si aktif toplam 200 kişilik bir ekipleri olduğunu söyleyen Yıldız Teknik Üniversitesi İşletme Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Barut da organizasyonlarına katılan öğrencilerin yaklaşık yüzde 60’ının daha mezun olmadan çalışacakları yerlerle iletişim kurduklarını ve iş alım sürecini başlattıklarını belirtiyor.

Kariyer günlerinde İK yöneticileriyle iyi ilişkiler kurduklarını belirten Uludağ Üniversitesi İK Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Mert Çelik ise öğrenci oluşumlarında amatör ruhla profesyonel işler çıkarmanın keyfine vardıklarını söylüyor. “Hata yapmaktan korkmuyoruz ve rahat bir ortamda kendimizi geliştirme fırsatı buluyoruz” diyen Çelik, güvenlerinin de arttığını dile getiriyor.

İŞ DÜNYASI ÖĞRENCİLERİ DESTEKLİYOR

Üniversite kulüpleri tarafından yıl içinde organize edilen etkinliklere katılan şirket temsilcileri de öğrencilerin kulüplerdeki çalışmasının önemli olduğuna inanıyor. İşe alımlarda kişinin eğitim başarısı, yetenekleri, kişisel hedefleri, şirket kültürüne uyumu ve deneyimleri gibi birçok etkeni dikkate aldıklarını söyleyen Turkcell Çalışan İlişkileri Yönetimi Bölüm Başkanı Meltem Kalender,Öğrenci kulüplerinde sorumluluk alan kişiler zaman zaman farklı beceri ve deneyimleriyle ön plana çıkabiliyorlar” diyor ve ekliyor: “Üniversite kulüplerinde çalışmış gençlerin ilişki geliştirme, olaylara farklı açılardan bakabilme, takım çalışması, yenilikçi proje geliştirme ve liderlik  konularında daha başarılı olduğunu düşünüyorum.”

İşe alım pastasının büyük bir bölümünün yönetici adaylarının (Management Trainee) oluşturduğunu dile getiren Unilever Türkiye  İnsan Kaynaklarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Lennard Boogaard ise üniversite öğrencilerinin işveren markalarının hedef kitlesi, kampusların da en temel mecraları olduğunu belirtiyor. “En inandığımız aktivitelere, öğrencilerden gelen görüşler ve geribildirimler sonucu yapmaya karar veriyoruz. Bu strateji doğrultusunda da öğrenci kulüpleri bizim iş ortaklarımız oluyor” diyor.