Hayalinizdeki İşe 5 Adımda Ulaşın

İş Dünyası
Şu an yaptığınız işin geçici bir iş olduğunu mu düşünüyorsunuz? Üzülmeyin, durum sandığınız kadar kötü değil. Çünkü geçici bir iş sizin için bir fırsat olabilir. Birçok iş deneyerek, neyi yapmayı sevd...
EMOJİLE

Şu an yaptığınız işin geçici bir iş olduğunu mu düşünüyorsunuz? Üzülmeyin, durum sandığınız kadar kötü değil. Çünkü geçici bir iş sizin için bir fırsat olabilir. Birçok iş deneyerek, neyi yapmayı sevdiğinizi anlayabilirsiniz. Boş durmak yerine, hem deneyim hem referans hem de para kazanabilirsiniz. İşte Cosmopolitan’dan sizi başarılı bir kariyere götürecek beş adımlık bir plan.

1-İşin önemini kavrayın

Eğitiminize göre bir bulamadıysanız, boş oturmak yerine geçici bir işi kabul ederek iyi bir adım atmış olursunuz. Kısa süreli görevlerde çeşitli tecrübeler edinebilirsiniz. Yaptığınız işi beğenmeseniz de, mutlaka onunla ilgili bazı şeyler öğrenirsiniz . Bazı işlerde teknik bilgiler ön plandayken, bazılarında müşterilerle iletişiminiz daha önemli olacaktır. Ne kadar çok iş denerseniz, tecrübeniz o kadar artar, bu da sizi daha kapsamlı bir CV‘ye ulaştırır.
Çalıştığınız her işin artılarını ve eksilerini not ederseniz, sizin için en uygun işin ne olabileceğini daha kolay anlarsınız.

2-Patronunuzu olumlu etkileyin

Yaptığınız işi seviyor musunuz? Bu olumlu bir gelişme. Patronunuz sizden memnun kalırsa sizi bırakmak istemeyecektir. İyi bir eleman olduğunuzu kanıtlamak için, profesyonel davranmalısınız. İş yerindeki giyim ve iş saatleriyle ilgili kuralları öğrenin. Patronunuzu sinirlendiren davranışları öğrenmeye çalışın ve onlardan sakının. Örneğin dağınıklıktan nefret ederse, masanızı düzenli tutmaya özen gösterin. Toplantılara katılmaya fırsatınız olursa, kendinizi gösterin.
Aktif ve üretken olup, işyeri için iyi bir seçim olduğunuzu patronunuza kanıtlayın.

iş, kariyer

3-Etrafınızdaki insanları kazanın

Takıma ne kadar çabuk uyum sağlarsanız, yeriniz o kadar sağlam olur. İş arkadaşlarınız iş hakkında sizden daha fazla bilgiye sahip oldukları için, onlara saygı gösterin. İşe ilk başladığınızda, size rutin bilgiler sunulacaktır. Onları kafanıza iyi yerleştirin ve ileride, bir iş arkadaşınız herhangi bir konuda sıkışırsa, ona yardım edin. Unutmayın, kimse sizden her şeyi bilmenizi beklemez. Bilmediğiniz konuları sormaktan çekinmemelisiniz, ama aynı zamanda elinizden gelen yardımı arkadaşlarınızdan esirgememelisiniz. Özellikle dikkat etmeniz gereken bir konu daha var: iş dedikoduları. Asla yapmayın.

4-Boş yer açılırsa, bundan haberdar olun

Hastalık veya doğum nedeniyle birinin yerine alındıysanız, o kişinin geri dönmesiyle işinizin ille de sona ermesi gerekmez. İşyerinizdeki mevcut iş imkanlarını devamlı araştırın. Sırf geçici olarak alındığınız için bu işe sizin tercih edileceğiniz anlamına gelmez, ama en azından dışarıdan gelen adaylardan daha şanslı sayılabilirsiniz. Boş yer olmasa da, vazgeçmeyin. Diğer departmanlardaki arkadaşlarınızla konuşup yeni projelerle ilgili sizi haberdar etmelerini  sağlayın.

5-Atağa geçin

Sonunda kalıcı bir iş için görüşmeye çağırıldıysanız, fırsatı iyi değerlendirin. Daha önce bir süre o firmada çalıştıysanız, çalışırken öğrendiklerinizi anlatın. Birçok geçici işte çalıştığınızı, ancak o işin sizin için uygun olduğunu anladığınızı söyleyin. Büyük ihtimalle neden bu kadar iş değiştirdiğiniz sorulacaktır.

Çeşitli sektörlerde tecrübe edinmek istediğinizi ve bütün öğrendiklerinizi bu işte kullanmaya hazır olduğunuzu belirtin. İşle ilgili yeni fikirlerinizi,geliştirmek istediğiniz projeleri anlatırsanız, işvereniniz sizin ne kadar ilgili bir aday olduğunuzu ve işi uzun vadeli düşündüğünüzü anlayacaktır.