Gençlere Kariyer Fırsatı

İş Dünyası
Firmalar, ilk gün pek çok katılımcının CV’sini alma ve onlarla tanışma fırsatı yakaladı. PERYÖN ( Türkiye Personel Yönetimi Derneği ) ve Sabah İşte İnsan ortaklığında, Turkcell’in ana spon...
EMOJİLE

Firmalar, ilk gün pek çok katılımcının CV’sini alma ve onlarla tanışma fırsatı yakaladı.
PERYÖN ( Türkiye Personel Yönetimi Derneği ) ve Sabah İşte İnsan ortaklığında, Turkcell’in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ve 50 firmanın katıldığı 3. Ulusal Kariyer Panayırı’nın ilk gününde katılımcılar, şirketlere hem iş ve staj başvurusu yaptı, hem de kurumların adaylardan beklentilerini birinci elden öğrenip eksik yönlerini tespit etme şansı yakaladı.

Kariyer günlerinde en çok merak edilen konuların başında katılan firmaların ve öğrencilerin beklentilerinin karşılanıp karşılanmadığı oldu. Bu konuda görüşlerine başvurduğumuz Kuveyt Türk İnsan Kaynakları İşe Alım ve Değerlendirme Uzmanı Ertuğrul German, fuarla ilgili yaptığı değerlendirmede, “ Genelde 3. Ve 4. Sınıflar geliyor. Yani hedef kitleye ulaşıyoruz. Onun haricinde geçen yıllara nazaran daha dolu geçiyor ama çalışan insanlar ile mezun olmuş ve iş arayan insanlar da buraya geliyor. Krizin etkisi var. Onun haricinde profil olarak da oldukça iyi. İÜ, Boğaziçi, Marmara gibi okullardan öğrenciler geliyor. Gençlerimiz biraz daha gelişime açık. En azından daha istekli ve hırslı. Yeteri kadar kendini geliştirmiş mi onu biraz da çalışmaya alınca görüyoruz. “ diye konuştu.

CarrefourSa İnsan Kaynakları Uzmanı Erdal Denizer ise “Burada genel başvuru hazumuz var ve bir de stajyer başvurusu alıyoruz.  Daha çok gençler başvuruda bulundu. Geçen sene biraz daha işgücüne yönelikti. Yani gelen kişilerin profilleri arasında her meslekten, meslek gruplarından çalışanlar da vardı. İşsiz olup iş arayanlar vardı ama bu sene sanki onlar hiç gelmedi. Daha çok hala öğrenciler ya da yeni mezun olup iş arayanlar var. Biraz şaşırttı aslında bizi geçen seneye nazaran sanki daha bir düşüş var. İşsizlikten bahsediyoruz ama katılımda iş arayan kesimin çok da gelmediğini görüyoruz. Bununla birlikte gençlerin CV’leri gayet iyi geliyor.  Yüksek lisans yapmış, aklı başında en azından bir yabancı dili çok iyi bilen, ikincisini de çok iyi bilenler var. CV’ler iyi ama onların hepsini değerlendirmek istiyoruz. “ şeklinde konuştu. 

İÜ. Ulaştırma ve Lojistik 3. Sınıf Öğrencisi Abdurrahman Vargı’ya ise özellikle kriz döneminde iş ararken karşılaştığı zorlukları sorduk. Fuarda eğitimini aldığı alan olan lojistik firmalarıyla görüştüğünü belirten Vargı, “Buradaki firmalardan Çelebi Holding, Lufthansa Havayolları var. Diğer firmalardan lojistik bölümleri bizi ilgilendirebilir ama, görüştüğümüz birkaç firmada lojistik departmanlarının olmadığını söylediler. Sektörümüz lojistik olduğundan dolayı ilerde bu sektöre atılmak istiyoruz.  Geçen dönemlere baktığımızda rahatlıkla iş veya staja başlama durumumuz hemen hemen mayıs ayında belli oluyordu. Fakat bu sene herhalde kriz ortamından dolayı bir türlü cevap verilmedi. Çok sayıda stajyer başvurusu olması sebebiyle stajer kapasitelerinin dolduğundan bahsettiler. Biz de bekliyoruz. “ dedi.