En Kötü İş Alışkanlıkları

İş Dünyası
İki kişi âşık olduğunda her şey tozpembeyken sorsanız sevgilinizin en sinir bozucu huyu nedir diye muhtemelen cevap alamazsınız. Birkaç yıl sonra aynı soru soruduğunda iki tarafta küçük bir list...
EMOJİLE

İki kişi âşık olduğunda her şey tozpembeyken sorsanız sevgilinizin en sinir bozucu huyu nedir diye muhtemelen cevap alamazsınız. Birkaç yıl sonra aynı soru soruduğunda iki tarafta küçük bir liste yapacak duruma gelir.

Konu işe geldiğinde ise ilişkiler biraz daha boyut değiştiriyor. Herkesin iş hayatında zayıf yanları olduğu bir gerçek. Bazı kötü alışkanlıklar iş hayatın da kariyere bile mal olabiliyor.

İşte iş hayatını en kötü 10 alışkanlığı:

1) Kimse beklemeyi sevmez

Bazıları baskı altında çok iyi performans verir bazıları bocalar. Herkesin farklı kişiliği olduğunda farklı tepkilerle karşılaşmak çok olandır. İş hayatının en kötü alışkanlıklarının başında bekletmek ve gecikmek var.

Karakteriniz nasıl olursa olsun iş hayatının 10 günahından ilki olan geç kalma çok büyük sıkıntılar yaratabilecek bir alışkanlık. Her türlü olumsuzluk için bir B planın olmalı ve asla ‘deadline’ı (işin teslim tarihi) kaçırmamalısın. Senin elinde olmayan koşullardan kaynaklanan bir sorun bile olsa neden daha iyi planlama yapmadığın düşünülecektir.

2)Cıvık e-mail’cı olma

E-mailler çalışma hayatının en vazgeçilmez enstrümanlarından. Hem formel hem de informel günlük bilgi açışı için kullanılan e-mailler düşünülenden daha çok dikkat istiyor. Günü neşelendirmek için attığın mailer beklemedin şeklerde sana dönebilir. Biraz sululuktan zarar gelmez deme.  Maillerde bir başka önemli konu ise kime gönderdiğin. Gönder (send) ikonunu tıklamadan önce adresleri tekar tekrar kontrol et. Gönderdiğin mail üstlerine gidebileceği gibi senin altında olan personel gidince de sıkıntı yarabilir.

3) Kafa karıştırmak için uğraşma

Pek çok iş yerinde kara mekanizmasında patron bulunur ve pek çoğu televizyonlarda ve karikatürlerdekilere benzemez. Yöneticin sana ilk adınla seslenmese de ortak organizasyonlara katılsanız da o sene patronun sende çalışan.  Otoritesine saygı duyduğunu göstermelisin.

4. İpleri eline alıp rotadan çıkma
Pek çok iş yerinde kurallar kesin ve katıdır. Özellikle işe giriş çıkış saatleri ve genel davranış kuralları çok net olarak belirlenmiştir. Sabah girişlerinde 10 dakikalık rötarların fark edilmediğini sanma ya da erken kaçışların. Bir başka konu ise kıyafet yönetmeliği. Parmak arası terlikler hiçbir iş yerinde kabul görmez unutma.

5. Küçük yalanlar deyip geçiştirme  
Profesyonel iş hayatında beyaz yalanlar hep oldu olacaktır da ama bu hayat biçimi haline geldiğinde büyük bir problemin var demektir.  Abartılı hikayelerden kaçın bir gün gelip seni vurabilirler. Ofis partilerinde dengeni kaybetme ertesi günün konusu olmaktan kaçın.

6. Güven kıracak her şeyden kaçın
En büyük etken geç kalmaktır. Geç kalmayı hafife alma. İş görüşmelerinde, iş teslimlerinde dikkatli davran, kontrol et.

7. Esnek ol
Seni işe alan hiçbir yönetici karakaşın ve kara gözün için iş teslim etmez. Seni işe aldığı pozisyonun hakkını vermeni bekler. Kendi zamanını kontrol edemeyen bir çalışanı hiçbir yönetici istemez. İş hayatında esnekliğe yer vardır katı kuralların varsa çok uzun süre barınamazsın.

8. Fikirlerini söyle ama hepsini değil
Yaratıcı bir kişilik olmak herkesin hayalidir. Beyin fırtınası estirilen toplantılarda parlak fikrin senden çıkmasını istiyorsan dilinin ucuna gelen şeyi yut tekrar düşün eğer hala mantıklıysa paylaş. Kimsenin yüzüne ne kadar aptalca bir fikir bakışı atmasını istemezsin.

9. Sosyal siteleri kullanırken boş boğazlıktan kaçın
Günümüzde pek çok sosyal paylaşım sitesi ile insanlar birbirlerine seslenebiliyor. O kadar geniş bir alana yayılabilirsin ki bu korkutucuda olabilir.  Sanal ortamda arkadaşın ile yaptığın küçük dedikodular büyük sonuçlar doğurabilir. Dilini tutmayı öğren riskleri minimuma indir.

10. Ofis politikaları yıkılmaz, deneme…


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107