Dezavantajlı bireyler için istihdam projesi

İş Dünyası
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Sökmen, İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) ile özellikle engelli, eski hükümlü, yoksul ve şiddete maruz k...
EMOJİLE

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Sökmen, İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) ile özellikle engelli, eski hükümlü, yoksul ve şiddete maruz kalan kadınların iş dünyasına katılımını amaçladıklarını bildirdi.

TBB ve Altındağ Belediyesi işbirliğiyle hazırlanan İSKEP kapsamında gerçekleştirilen çalışmaların paylaşılması amacıyla bir otelde düzenlenen basın toplantısında projeyle ilgili bilgi veren Sökmen, dezavantajlı sayılan engelli, yoksul, eski hükümlü, uyuşturucu bağımlısı ve Roman vatandaşların, iş gücü piyasasına girişlerinin önünde engeller olduğunu söyledi.

TBB’nin, ülkedeki belediyelerin gelişmesine yardımcı olduğunu, dünyada belediyecilik alanında yaşanan gelişmeleri takip ederek nitelikli uygulamaları yaygınlaştırdığını ifade eden Sökmen, “Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin eş finansmanı ile birliğimiz tarafından hazırlanan İSKEP, geçen 2014 yılı ağustos ayında 12 pilot belediyede uygulamaya başlanmıştır. Bunlardan biri de Ankara’nın Altındağ Belediyesidir” dedi. 

Sökmen, projede hedef grup olarak belirlenmiş dezavantajlı vatandaşların, verilecek eğitimler ve eğitim sonrası kurulabilecek iş bağlantılarıyla, sosyal ve ekonomik hayatta daha iyi bir konuma gelmelerini teşvik edeceklerini belirterek, “Önemli paydaşlarımız olan Milli Eğitim Bakanlığı, İŞKUR, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve sivil toplum örgütleri ile koordineli hizmetler üretmek için çalışıyoruz. Özellikle engelli, eski hükümlü, yoksul ve şiddete maruz kalan kadınlarımızın iş dünyasına katılımını amaçlıyoruz” diye konuştu.

Dezavantajlı bireylerin topluma entegrasyonu için söz konusu bireylere yönelik detaylı bir veri tabanı oluşturduklarını açıklayan Sökmen, dezavantajlı bireylerin ortak sorununun, iş gücü piyasasına, eğitim, sağlık ve sosyal güvenlik gibi kamusal hizmetlere erişimde yaşadıkları sıkıntılar olduğuna dikkati çekti.

Belediyelerle birlikte dezavantajlı vatandaşlara verilecek eğitim ve rehberlik hizmetleri ile sınırların aşılacağını, engellerin kaldırılacağını ifade eden Sökmen, “Projenin sosyal belediyeciliğe katkıda bulunması ve diğer belediyelerimize örnek olmasını ümit ediyorum” değerlendirmesinde bulundu.

Belediye istihdam edecek

Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Tuncay Temel ise projeye 2014 yılında dahil olduklarını hatırlatarak, Altındağ’da çok sayıda dezavantajlı vatandaş bulunduğunu vurguladı.

Dezavantajlı bireylere yönelik veri tabanı oluşturulmasına önem verdiklerinin altını çizen Temel, şunları kaydetti:

“Şu zamana kadar 295 dezavantajlı bireyin bilgilerini içeren bir veri tabanını oluşturmuş bulunmaktayız. Bunlardan 235 tanesi eğitime tabi tutularak istihdam çalışmalarına alındı. Veri tabanına alınan bireylerin, belediyenin insan kaynaklarıyla da entegrasyonunu sağlayarak ihtiyaç duyulan personelin bu veri tabanından karşılanmasını amaçlıyoruz.”


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-includes/functions.php on line 5464

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/on5y/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 107